Sommerbyen ÅlesundTenk det, at så mange ønsker å tilbringe sin sommerferie her i vår by! Ja, for vi trenger ikke sydligere strøk når vi har alt her. Nå for tiden er det til og med for varmt for flere av turistene.

Ellen og Scott Wittlin fra Boston lar seg fascinere av Ålesund.

NAVN: Ellen og Scott Wittlin
BOSTED: Boston

Ellen og Scott Wittlin fra Boston har valgt å legge ferien sin til Ålesund og Norge. De har lyst til å se fjorder.

– Vi reiste først til Oslo før turen gikk til Bergen og så hit. Videre skal vi dra til Geiranger, forklarer de.

– Det er et vakkert land. Og folkene her er virkelig vennlige. Akkurat nå synes vi det er for varmt her, noe vi ikke hadde forventet, ettersom at det er Norge. Vi hadde håpt på å få reist på lundefuglsafari, men det var helt fullt. Så nå er planen vår å hoppe på en buss som gir omvisninger, sier paret.

(Fortsetter under...)

Eric, Keith og Wilson fra Hongkong gikk i land i Ålesund.

NAVN: Eric, Keith og Wilson
BOSTED: Hongkong

Eric, Keith og Wilson reiser på cruise med Disney Magic.

– Det har vært en fin tur. Ålesund er en del av turen. Her har vi valgt å gå innom museum, der vi har lært om Ålesund i eldre tider. Det var interessant, sier de.

– Det eneste vi ser her er at det er litt for folksomt. Nå ligger det to skip til kai og om alle turistene velger å gå i land samtidig kan det bli litt for mye, Vi var innom en restaurant som anbefalte oss å gå til noen andre, for ventetiden der var på en time,forklarer gjengen.

– Samtidig synes vi byen er vakker, bygningene er fargerike og gatene er ryddige, avslutter de.

(Fortsetter under...)

Marte og faren Grzegorz har reist til Ålesund fordi de har hørt om hvor vakkert det er i Ålesund.

NAVN: Marte og Grzegorz
BOSTED: Polen

– Vi kom hit nettopp. Bilen parkerte vi for fem minutter siden, så kanskje du kan hjelpe oss med å finne turistinformasjonen, sier de, mens mor Barbara går videre og leter.

– Vi dro hit fordi vi har fått høre at det er en vakker by med spesiell arkitektur. Nå har vi kun sett gågata, men det lover godt så langt, mener de.

– Det eneste vi kan si noe om nå er at det er for varmt, noe vi virkelig ikke hadde ventet, fordi det tross alt er Norge, sier de før de må løpe etter Barbara som forsvinner rundt et hjørne.

(Fortsetter under...)

NAVN: Silvia og Volker Seifert
BOSTED: Tyskland

– Ålesund var en del av turplanen til Mein Schiff 3, som vi er med. Det er veldig fint her også så bra vær, mener de. Med deres engelskkunnskaper og undertegnedes tyskkunnskaper ordner det seg med kroppsspråk.

– Vi har tatt buss rundt i byen og sett oss om, også har vi hatt en time her i sentrum. Vi er virkelig fascinert av Brosundet og bygningene der. Vi synes også at innbyggerne her i byen er hyggelige, avslutter de.

(Fortsetter under...)

NAVN: Zariya, Rania, Zoey og Halima
BOSTED: Houston, Texas

– Vi er på cruise med Disney Magic, og så kom vi hit til Ålesund. Er det sant at det ene huset ikke brant ned fordi det var englevakt der under bybrannen og hvordan kan man få biler ut til de øyene der, spør de.

De nysgjerrige barna er oppriktig interessert. Et lys går opp for dem når de får vite at det går tunnel til øyene.

– Åh, kult. Men vi liker byen godt. Det er varmt og godt, selv om det er kaldt sammenlignet med der vi kommer fra. Vi har sett troll her, sier de unge jentene.