Sommer på museaAalesunds museum har tatt inn is, og Borgundknarren gjøres klar for avgang gjennom hele sommeren. Nå er de klare for årets sommersesong.

På Museumshaugen kan man få lage sitt eget brudeegg gjennom sommeren. Richard Lindin gleder seg til museumssommeren.

Både på Aalesunds Museum, Sunnmøre Museum og Fiskerimuseet blir det forskjellige aktiviteter for både store og små denne sommeren.

– Vi begynte med ”Fredag på museumshaugen” i fjor, og det gikk veldig bra. Så vi har bestemt oss for å ha det i år også, sier Richard Lindin hos Aalesunds Museum.

”Fredag på museumshaugen” vil bli arrangert hver fredag fra 28. juni til 16. august.
– Der kan man lage sin egen drage og lære den å fly, spille krokett, gjøre som Ole Brude og lage sitt eget Brudeegg, gå til fotografen eller spille lappis, forklarer han.

– Vi har flere aktiviteter både inne på museet og ute på haugen. I Krambua kan man kjøpe is, brus og kaffe som man kan kose seg med i hagen eller i parken, sier han. I fjor skjedde alt på norsk. I år er det også mulig for turister å delta på engelsk.

(Fortsetter under...)

Richard håper mange ønsker å delta på arrangementene på alle musea i Ålesund.

På Sunnmøre Museum er det onsdagene som er den store aktivitetsdagen. For hver onsdag i skoleferien kan man prøve seg på arkeologisk utgraving, lage brød på bål, teste fiskelykken fra bryggekanten, kaste kasteline, snekre småbåt, gå på stylte, ta museumsquiz, ro færing og utfordre til spelkamp. 

De får også besøk av musikkfortellerteatret FRIKO, som i år et utvidet med ett medlem. Det blir også mulighet for å bli med en tur med vikingskipet Borgundknarren på flere datoer gjennom sommeren. Disse kan du finne her.

Det er bare å ta med familien og oppleve Ålesund fra sjøen, samtidig som man får litt historiekunnskap som påfyll, sier Richard.

(Fortsetter under...)

Isen er klar i Krambua på Aalesunds museum.

Borgundknarren er en kopi av et havgående vikingskip fra cirka år 1000. Knarrene var brukt som handelsskip i nære og fjerne farvann i vikingtid og tidlig mellomalder. Det var et slikt skip Leiv Eriksson benyttet da han krysset Atlanterhavet til Amerika.

Det er vikingskipper Helge og hans vikinghjelper som tar oss med på tur utover mot Slinningen, rundt Langevågsholmane, forbi Tyskholmen og tilbake langs «meieristranda». Hjelm, skjold og sverd hører til vikingtiden. Det er et utmerket motiv for de som vil ta en selfie. Under vikingferden får en mulighet til å smake på det vikingene brukte å spise under toktene sine.

På Fiskerimuseet blir det omvisning hver tirsdag og torsdag fra 2. juli til 22. august. Der får en høre historien om tranproduksjon, klipfiskproduksjon, bankskøytene og fiskeri i Ålesund opp gjennom tidene. Omvisningen er inkludert i inngangsbilletten.