Søk sommerjobb som havnevert(Annonse) - Nå ser vi frem mot lyse fine tider i Ålesund by med masse aktivitet i havna. Vi er derfor på jakt etter en til to driftige havneverter eller vertinner som er klar for en allsidig og veldig kjekk sommerjobb, sier Svein Magnus Kvaløy og Geir Magne Naalsund i Ålesundregionens havnevesen. 

- Vi er en veldig kjekk, driftig gjeng som trives godt sammen, så det er viktig at man liker å være en del av et team samtidig som at man er selvstendig, sier Svein Magus Kvaløy og Geir Magne Naalsund i Ålesundregionens havnevesen.

Vi treffer de tidlig på morgenen på Brunholmen. De er på vei for å se til havnebåten «Skansen», sjekke over fortøyninger og bytte ut noe utstyr som trengs vedlikehold. Smilende blide er de, og har alltid mer enn nok å gjøre.
 
De legger ikke skjul på at og de stortrives med oppgavene, men også at de gleder seg til å få ekstra hender med på laget i sommer. Nå søkes det nemlig etter havneverter og vertinner.
 
Jobben passer ifølge den drevne duoen perfekt for den som er glad i å være ute, liker varierte oppgaver, er serviceinnstilt og gjerne slår av en prat med folk.

- En havnevert blir på mange måter havnens ansikt utad og en del av et allerede veldig kjekt team, forteller de om stillingen som lyses ut med søknadsfrist 19. februar.
 
For å søke på stillingen må du ha fylt 18 år og ha sertifikat til bil klasse B
 

Gjestehavnen i Ålesund sentrum er godt besøkt og veldig populær sommerstid.

Havneliv og vedlikehold
 
Gjestehavnen i Ålesund sentrum er et svært populært tilbud, spesielt sommerstid, med mange tilreisende båter fra både nært og fjernt. Mye av tiden vil gå med her.
 
- Gjestehavnen er åpen hele uken og her er alltid mange oppgaver knyttet til det å ha så mange besøkende. Om det er å informere, hjelpe med betaling på app eller tømme søppel så går det i ett. Man må nesten like å både snakke med folk og være veldig serviceinnstilt. Her i havna ordner vi det meste på strak arm, og vet vi det ikke, så finner vi ut av det, sier de om rollen som også krever at du tør å ta eget initiativ.
 
Det er jo heller ikke til å komme fra at Ålesund by har noen gode meter med kai. Det betyr også vedlikehold, og nettopp sommeren er høysesong for å få gjort ting som ellers kanskje må vente gjennom den hustrige vintersesongen. 
 
- Her skal det males, pusses, hales og dra, sier de med et smil.

I sving nede på kaia på Brunholmen

- Denne jobben blir aldri kjedelig, sier de om oppgavene som venter på daglig basis.

For dette er noe av det de trekker frem som det absolutt kjekkeste. Det å få være fysisk aktiv og være ute.
 
- Vi er jo ute, hele året, uansett vær og vind. Om det blåser eller regner i tre til fire dager spiller ingen rolle. Plutselig skinner solen igjen, og da er alt glemt. Sant vel? Spør de og ser på skribenten som noterer.
 
- Heilt klart! Vær og vind er vi velsignet med i denne byen. Sånn er det. De selger denne stillingen så godt inn at det er tett før Bypatrioten vurderer å søke selv.
 
For tenk da! Det å få bruke en hel sommer langs kaia i Ålesund, jobbe godt og ta i et tak, snakke med folk og hilse de både velkommen og god tur videre. Det må være noe det.
Her er jo garantert også lagt inn litt rom for ispause?
 
- Selvfølgelig. Soft-is og litt tullprat. Det hører med. Det tar vi oss tid til. Så sant vi bare kan!
 
Høres dette ut som drømmejobben? Les mer og søk! (Lenke)