Snart får du kjøpt kulturbilletter på biblioteketBørsen stenger dørene, men fortvil ikke. Fra 1.september får du, i tillegg til på nettet, kjøpe billetter til alt som skjer på kulturhusene i Ålesund hos byens biblioteker. 

- Vi er glade for at publikum fra høsten kan kjøpe billettene sine i bibliotekene. De har gode åpningstider, sier Hans Pareliussen, leder for kulturhusene i Ålesund. 

Det store flertallet bestiller i dag billettene gjennom digitale kanaler, i et billettsystem som er stadig mer intuitivt og tilpasset den enkeltes behov. Spørsmål og reservasjoner skal fra høsten sendes i e- post til kulturhusene, men det vil fortsatt være mulig å handle billetter over disk. 

I løpet av høsten stenger Børsen, billettsalget som har holdt til i Arbeideren kulturhus. 

- Det blir vemodig å stenge det tradisjonsrike billettutsalget, vedgår Pareliussen, som samtidig minner om at Børsen har hatt korte åpningstider.

- Salg i bibliotekene både i sentrum og på kjøpesenteret på Moa blir en god erstatning, forsikrer kulturhuslederen som vet at mange ønsker å møte et menneske når de handler. 

- Børsen har vært en sentral institusjon i byen i mange år, og vært viktig for mye av kulturlivet og publikum, men vi ser et behov for å fornye oss, og ikke minst samle hele staben på Parken kulturhus, der det skal bygges nye kontor.

Kulturhusene er i vekst, med økende antall arrangement per år. Biblioteksjef i Ålesund, Mette Aaram Ringstad, ser positivt på at bibliotekene åpner billettsalg over disk. 

(Fortsetter under)

- Vi kommer selvfølgelig tettere på kulturhusene og alt som skjer hos dem. Samtidig har vi håp om å få nytt publikum inn i bibliotekene. Kanskje klarer vi å friste enkelte billettkjøpere med en bok også, sier biblioteksjefen, som håper publikum er tålmodige i oppstarten. Hun tror samtidig at overgangen vil gå greit.

- Vi har lærevillige, positive ansatte som vil det beste for byen vår og alle som bor i regionen, sier biblioteksjefen. 

Kultursjefen i Ålesund kommune, Oskar Skulstad, gleder seg over økt aktivitet i kulturhusene.

Jeg har tro på at publikum vil føre seg ivaretatt med denne ordningen. Gjennom utsalget på Moa gjør vi det også lettere for de som bor lengre fra sentrum og som helst vil handle over disk, sier Skulstad.