Snart byggestart på Utstillingsplassen?Et dykk i kommunens postliste viser hyppig korrespondanse mellom kommunen og utbygger for å komme i mål. Nå kan det se ut til at første spadetak blir tatt over sommerferien - selv om endelig klarsignal ikke er gitt. Les mer:

Nå kan det se ut til at det går mot byggestart for prosjektet på Utstillingsplassen med 46 nye leiligheter midt i bysentrum.

Bygget ble godkjent av plan- og byggesaksutvalget i Ålesund for en tid tilbake, men vedtaket ble anket til Fylkesmannen av en nabo. Klageren fikk medhold på grunn av planer kommunen ikke hadde sendt ut på høring. Fylkesmannen hadde også innsigelser mot størrelsen på fellesarealet i bygget. Det siste er nå løst ved å bygge en takterrasse for beboerne. Denne terrassen vil ikke være synlig fra verken Storledbakken eller Parkgata.

(Fortsetter under)

Sånn kan de se ut når det står ferdig. 21 av 46 leiligheter er allerede solgt.

Har gått en lang vei

Dette prosjektet illustrerer igjen hvor utfordrende det kan være å bygge i Ålesund sentrum, selv om det neste store grepet byen virkelig trenger er akkurat det. Å få flere til å bo her. Det er nøkkelen for å virkelig lykkes med å skape det urbane og pulserende bysentrum vi liker å snakke om. 

Det har gått utrolige 11 år siden Ålesund Taxisentral solgte tomta til en boligutbygger. Siden har tomta skiftet eier to ganger. Går prosjektet nå gjennom er det Oslo-selskapet Fazenda som ble den som fikk realisert det.

Bygget får 46 selveierleiligheter, fra 37 til 127 kvadratmeter. Mange av leilighetene får egne balkonger. I tillegg skal det nå bygges en felles takterrasse som alle beboerne kan benytte seg av. Som bypatriot er det vanskelig å se at dette ikke skal gjøre området enda mer attraktivt.

(Fortsetter under)

 

21 av de 46 leilighetene er solgt.

De som flytter inn her, vil få det som må betegnes som en av regionens mest attraktive beliggenhet. Butikker, restauranter og kaffebarer ligger på rad og rekke innenfor to minutters gange. Når de flytter inn, så vil det trolig ikke være mange måneder før også badeland står ferdig. Fra før ligger parken og Aksla rett i nærheten, samt over 900 parkeringsplasser. Og for ikke å glemme: På nasjonaldagen vil beboerne har orkesterplass til 17.mai-feiringen.

5. juni skal prosjektet opp i plan- og byggesaksutvalget. Noe annet enn et positivt vedtak der vil være svært overraskende - i og med at utvalget tidligere har sagt ja. Det betyr imidlertid ikke at bygging kan starte dagen etter. Vedtaket kan påklages, men med tanke på den runden som nå er gått med Fylkesmannen, er det vanskelig å se hva som nå skal kunne stoppe det.