Skattkammeret søker frivilligeSnart setter vinteren inn, og det er høysesong for utlån av fritids- og sportsutstyr. Nå vil Skattkammeret til Kirkens Bymisjon selv låne, og da snakker vi om lån av ledige hender som kan stille som frivillige.

Sondre Stensbøl i full sving med å preppe ski til vintersesongen. Nå er han og Skattkammeret ute etter flere frivillige.

Lokalene til Skattkammeret i Spjelkavika er fylt til randen av sports- og fritidsutstyr som venter på lånetakere. Og akkurat nå er det utstyr til vinteren som er framtredende i hyllene, og det over to etasjer.

For nede i kjelleren er Sondre Stensbøl i full sving med å preppe ski som skal klargjøres til sesongen for alvor setter inn.

-Den er jo like rundt hjørnet, så nå klargjør vi ski og annet utstyr. Men vi skulle jo gjerne vært flere da, sier Sondre, som er en av to fast engasjerte på Skattkammeret.

Mye av arbeidet til Kirkens Bymisjon er basert nettopp på frivillig arbeid, så også for Skattkammeret. Men den kjente pandemien stoppet sist de gikk ut for å rekruttere.

-Ja, vi hadde et program klart for å søke nye frivillige, men så kom jo pandemien.

Nå prøver vi igjen, for vi har virkelig et behov for mellom fem og ti personer nå til å begynne med.

Det vil gjøre at vi for det første kan opprettholde åpningstiden vi har nå, og kanskje utvide den, sier Sondre, som legger til at det ikke er noe å være redde for om en har lyst.

(Fortsetter under).

Skattkammeret til Bymisjonen ligger i dette bygget i Spjelkavik sentrum.

-En trenger ikke komme hit som frivillig i den tro at en må kunne alt om ski, sykler og annet utstyr. Vi gir god opplæring til de som vil komme, og da lærer vi opp folk både i utstyrsbruk, vedlikehold, og å tilpasse utstyr til lånetakere. For mye må individuelt tilpasses.

Og så har vi utlånssystemet vårt på data som en også blir opplært i, sier han.

-Hvem er det dere er ute etter?

-Ungdom og eldre, og alle midt i mellom. At de er interessert i friluftsliv og slike ting er jo en fordel.

Vi holder kurs i det utstyret vi har, og har samarbeid med Intersport, Sport1, XXL og aktører som kan vedlikehold på utstyret vi har.

Og en trenger ikke være redd for å måtte stå alene. Her vil frivillige aldri gå alene, sier han.

-Og dere vil ha frivillige så raskt som mulig?

-Ja, for nå kommer vinteren, og det er jo høysesong. Og det tar jo også litt tid å lære opp folk, så jo raskere jo bedre.

Og husk at her jobber en mye opp mot barn og ungdom, så en politiattest er viktig å ta med seg.

Bare ta kontakt med oss, sier Sondre Stensbøl.

Ønsker du å ta kontakt, eller vite mer om Skattkammeret, så er linken deres her.