Skaper fremtidens kulturhus-Det handler om å skape bedre rammer rundt selve arrangementene. Vi ønsker å ta på alvor at det sosiale aspektet er en stor del av opplevelsen når man går på kulturarrangement, sier kultursjef Oskar Skulstad som i dag viste frem det som er starten på noe helt nytt på Parken Kulturhus. 

Foajeen i Parken Kulturhus får nytt liv. Ei levende "Studioscene" som også byens kulturliv kan dra nytte av.

Oppgraderinger, eget kjøkken og ny scene

Foajeen i øverste etasje skal nå oppgraderes og pusses opp og tilpasses en annen bruk. Det betyr også utbedring av lydbildet med akustikk og etterklang. I tillegg bygges det et anretningskjøkken og egen bar.

-Et viktig poeng har vært at rommet skulle ivareta flere funksjoner samtidig: Både som mingleområde i forbindelse med forestillinger i hovedsalen, men også skal her kunne være mindre arrangement i foajeen. Kulturhuset skal fungere like godt for 500 eller 50 personer, sier kultursjefen.

(Fortsetter under)

 

Kultursjef Oskar Skulstad i Ålesund kommune

Foajeen med bredt tilbud og ulike uttrykk.

- Vi har lagt vekt på å beholde det store åpne rommet med mulighet for å kunne rigge til etter det som skal skje. Vårt mål med etableringen av disse nye lokalene er å få til et enda bredere tilbud, der sjangre og uttrykk som tidligere ikke har funnet sin naturlige plass i kulturhuset, nå kan være en del av et rikholdig programinnhold, sier kulturhusleder Hans Pareliussen.

Det vil også være mulig å leie foajeen til lukkede arrangement.

(Fortsetter under)

 

Samlet tropp. Foajeen skal stå ferdig til Innotown. -En bonus om vi blir ferdig tidligere, sier kultursjefen.

Mat og teater kobles sammen

Det er XL Gruppen som skal stå for bevertningen. Det vil ikke fungere som åpen restaurant, men gi gode serveringsfasiliteter til de arrangementer som er på Kulturhuset. Det vil også være egne banketter, selskaper og lukkede arrangementer.

- Vi ser også for oss egne kulturarrangementer i foajeen hvor mat og teater kobles sammen og annen underholdning. Vi vil bruke mye norsk og lokal matkultur rundt rettene som skal serveres her, sier Ivar Breivik fra XL Gruppen.

Arbeidet skal være ferdig til Innotown i mai. -Blir vi ferdige før er det bare en bonus, sier kultursjefen. 

Leder for kulturhusene i Ålesund Hans Pareliussen er i gang med programmering på den nye scenen.

Ivar Breivik i XL Gruppen skal stå for matserveringen og satser på lokale råvarer.

Arkitekt Kjell Oscar Pettersen synes det er godt å se at bygget utvikler seg videre 20 år etter at det stod ferdig.

Parken Kulturhus i Ålesund fornyer seg og får på plass ny scene også for mindre forestillinger og arrangementer.