Skal tapetsere fjorden med seilDet er så langt påmeldt 153 båter til regattaen som samler seilforeninger fra hele kysten til dyst i Ålesund kommende helg.

Kommende helg arrangeres det Norgescup for klassene laser og optimistjolle i Ålesund.

-Arrangementet går av stabelen i perioden 12.-13.05.2018 og vi vil avvikle seilasene på Valderhaugfjorden/Giskebukta, eventuelt Borgundfjorden, forteller sportslig leder og mediaansvarlig Peter L. Larsen i Ålesunds Seilforening som arrangerer Norgescup for klassene laser og optimistjolle.

-Vi gleder oss til å ta i mot gode seilere fra hele landet, inkludert Norgeseliten i begge jolleklassene, sier Therese Giske Søvik, leder i jollestyret, og legger til at dette er en fin anledning for flere lokale seilere til å få måle seg i store felt.

(Fortsetter under)

Base for arrangementet blir Ålesunds Seilforenings seilsportanlegg i Nørvevika, hvor det legges opp til at utøvere og støtteapparat skal trives, og fredag kveld blir det ”get together” på Seilerhytta.

-En stor mengde frivillige i foreningen vår har arbeidet godt over lang tid for å forberede seg best mulig til arrangementet, sier leder i Ålesunds Seilforening, Inge G Bøen, som gleder seg til å tapetsere fjorden med hvite seil kommende helg. 

-Ålesunds Seilforenings dyktige arrangørstab har god erfaring fra en lang rekke nasjonale og internasjonale mesterskap de siste årene, så vi satser på at også denne Norgescupen skal bli et sportslig godt arrangement og en positiv opplevelse for deltagerne, uttaler Andreas S Larsen som er leder av regattastyret i Ålesunds Seilforening.

Bypatrioten ønsker arrangør samt små og store utøvere lykke til med arrangementet!