Siste lørdag i IdungårdenEtter at nyheten kom om at Idungården skal bygges om, og bli til PIR, betydde det store endringer for butikkene som til nå har hatt tilholdssted i det karakteristiske bygget midt i Ålesund sentrum.

-Det er rart med det, men nå gleder jeg meg til å komme på plass i de nye lokalene i Storgata 2, sier Urmaker Birgit Nelvik. Her foran butikken som har lagt på hjørnet av Idungården i 50 år.

-Det er rart med det, men jeg har faktisk begynt å glede meg, sier urmaker Birgit Nelvik som driver butikken sammen med ektemann Oddmund John Løndal.
Neste uke flytter de. Det betyr at denne lørdagen blir den aller siste før ferden går videre til Storgata 2.

-Vi jubilerer i år. Tenk det, bedriften er fantastiske 90 år! Birgit Nelvik er tydelig stolt. 50 år har de holdt til i Idungården. Helt siden bygget var nytt. Mandag starter et nytt kapittel når de flytter til en ny hverdag like ved Kiperviktorget.

Det er ikke få kunder som har fått hjelp gjennom årene. Urmaker Nelvik er en betydelig del av vår byhistorie. Utrolige 90 år har gått siden oppstarten.

-Vi har funnet det perfekte lokalet like ved Chic. Det blir blir noe helt annet enn det vi har i dag. Det er virkelig pittelite, men kjempesjarmerende! Så er alt nytt. Jeg kjenner at jeg gleder meg skikkelig, sier hun og forteller at de derfor vil holde stengt hele mandagen.

- Selv om butikklokalet er veldig lite har vi nå endelig god plass til verkstedet vårt, og det er jo viktig. Tirsdag åpner vi dørene! Da må Bypatrioten komme innom og se hvor fint vi har fått det.

Selvfølgelig skal vi komme innom! Det håper vi at alle andre gjør også!