Satser friskt på ungdomshusTil høsten blir det full rulle med aktiviteter i ungdomshuset i Spjelkavika, forteller Mathias Tvedten som er kulturkonsulent i Ålesund kommune. Nytt navn og logo er også på vei.

ulturkonsulent i Ålesund kommune Mathias Tvedten gleder seg til relansering av ungdomshuset i august og lover masse spennende aktivitet.

-Inntil nylig har dette vært en fritidsklubb med noe organisert innhold. Det blir det nå en endring på. Høsten 2018 har vi en stor relansering av Njård med en aktivitetsplan full av gode kulturtilbud til ungdom, forteller han.

-I tillegg til å bytte konsept, får huset også ny profilering med ny logo og nytt navn. Dette arbeidet har vært gjort i tett samarbeid med  det er 1. klasse ved media-/kommunikasjonslinja ved Ålesund VGS som har jobbet frem resultatet. I tillegg har vi fått inn totalt 1543 forslag og stemmer på nytt navn, fra ungdommer i hele Ålesund, sier han.

 Nå jobbes det for fullt med å fylle kalenderen med aktiviteter for ungdom.

 -Her satser vi på alt fra flerkulturelle kvelder til cosplay, kor, filmworkshop, miniatyrspill, prop-shop, redesign, girlsnight, hip-hop og åpen scene. Dette blir en plass som skal holde åpent for alle ungdommer som ønsker å være med. Lavterskel, sosialt og gratis er viktige stikkord. Samtidig som opplegget har et bra faglig innhold, forteller Tvedten.

I slutten av august er de klare for relanseringsfest der det nye konseptet, navn og logo skal presenteres.