Samler mat- og reiselivsnæringen-Det er naturlig å samle både mat og reiselivsbransjen blant fjell og fjorder i landets matfylke nummer 1. Derfor ”Treffpunkt Stranda”, sier Anders Adolfsson.

Anders Adolfsson samler to bransjer i Stranda. Reiseliv og matbransjen.

Anders Adolfsson er kjøkkensjef ved Stranda hotell, og den svenske ildsjelen snakker på inn og utpust når han skal snakke om ”Treffpunkt Stranda”, en ny tilvekst i det som fra før kun var ”Stranda Porter & Stoutfestival”, også omtalt som Norges mørkeste ølfestival.

-Torsdag går ”Treffpunkt Stranda” av stabelen, eller vi tjuvstarter litt allerede i dag med å møtes på Molo Brew, for så å ta båt innover fjorden til Stranda, sier Anders Adolfsson.

-Det er helt naturlig å ta fjordveien. For det er fjord og fjell vi lever av, sier han.

Og de han tar med er menn og kvinner som alle er i reiselivsbransjen, eller som jobber med mat.

-Vi samler rett og slett de to bransjene mat og reiseliv til en felles dag på Stranda. Behovet for at vi drar i samme retning og skaper felles plattformer for samarbeid er stort.

(Fortsetter under).

Fra før har Stranda "Stranda Porter & Stoutfestival", og i år kommer "Treffpunkt Stranda" inn. Også der vil den lokale øl-produsenten Slogen ha en plass.

Anders Adolfsson har et brennende hjerte for området han jobber i, og han har samlet et vidt spekter av mennesker som brenner for det samme.

-Det kommer produsenter, leverandører og tilvirkere fra mange områder innen matbransjen.

Av de store kommer Nortura, Tine og Bama for å nevne noen.

I tillegg kommer en rekke mennesker fra lokale produsenter, det være seg Skarbø ost, Slogen øl, Longvafisk, Norsk Sjømat og Stranda spekemat, for igjen å gi noen eksempler.

Samtidig blir reiselivsbransjen godt representert, det samme næringer og organisasjoner som arbeider i dette området, som NHO, Destinasjon Ålesund og ASKO.

I Stranda vil det på messen i Storfjordhallen bli smaking, debatter, foredrag, og ikke minst nettverksbygging.

(Fortsetter under).

Fjord Panorama Restaurant ligger 1.042 meter over Stranda sentrum og en av arenaene for "Treffpunkt Stranda".

-Når vi kommer til Stranda med «MS Bruvik» vil det bli tur med gondol til Fjord Panorama Restaurant, 1.042 meter over havet. Der, i spektakulære omgivelser blir det nettverksbygging og sosial moro med mye god mat og drikke.

Jan Sverre Sivertsen skal snakke om opplevelser og turisme.

På torsdag kommer flere foredragsholdere etter at ordfører Jan Ove Tryggestad har åpnet messen.

16 byggerier, tre brennerier og 15 matprodusenter, samt en rekke reiselivsaktører er på plass.

Peter Nome skal snakke om bryggeri, Kristin Krohn Devold og reiseliv, og Marte Listhaug om teamledelse og selvledelse.

Sammy Myklebust er ølblogger og skal snakke om øl.

-Nå er dette første gang ”Treffpunkt Stranda” blir arrangert. Du ser vel for deg en fortsettelse?

-Ja så absolutt. Målet er at dette skal bli et nasjonalt treffpunkt for disse to bransjene i en årrekke framover. Og vi skal hele tiden utvikle den, sier Anders Adolfsson.