Samarbeid gir utstillinger hele åretInne på biblioteket i sentrum har der dukket opp en ny godbit til alle med interesse for kamera- og bildekunst. Etter initiativ fra Rune Kleiven i samarbeid med Ålesund Kameraklubb, biblioteksjefen og Ålesund Kunstfagskole får vi nå nye spennende utstillinger - på egen vegg, hele året.

Rune Kleiven har fått med seg flere på laget for å lage en ny utstillingsarena. Den finner du inne på biblioteket i Ålesund sentrum.

-Jeg er det du kan kalle en glad fotoamatør. Jeg er veldig glad i å ta bilder, fange øyeblikket og undre meg gjennnom by eller landskap med kameraet i hånden. Men her var liksom ingen plass å vise det frem i byen, forteller Rune Kleiven som er initiativtaker til den nye utstillingsveggen.
 
For å lykkes med å fylle den med nok innhold fikk han med seg flere aktører. Bypatrioten møtte Ålesund Kameraklubb da de hengte opp sin utstilling som publikum nå kan besøke, helt gratis. 

Utstillingen er plassert like ved inngangen og er noe av det første, eller siste som møter deg når du besøker biblioteket i sentrum. Målet er at utstillingen skal leve sitt eget liv med ulike temaer og nye bilder annenhver hver andre måned.

(Fortsetter under)

"Mangfold" står der under bildene som Ålesund Kameraklubb nå stiller ut på biblioteket.

Utstillingene har fått en sentral plass og er godt synlig for alle besøkende.

-Vi ønsket en utstilling hvor vi vektlegger vakre bilder med god fotofaglig dybde, fremfor det å binde oss fast til ett tema, forteller Karen Håkansson og Stein Lauritsen fra kameraklubben og viser oss resultatet.
 
De forteller med stor iver. Om alt fra tekniske detaljer og utfordringer. Om gleden av å drive med fotokunst og hvordan klubben jobber for å være et interessant forum for alle med som er glad i å ta bilder. Uansett bakgrunn eller erfaring.
 
I dag er de over 60 medlemmer der de eldste har vært med nesten helt siden kameraklubben ble etablert i 1949, men de har plass til mange flere. Gjerne unge fotografer.
 
-Der finnes mye spennende og ny kompetanse blant ungdommen. De plukker opp trender og har gjerne andre synspunkt. Det trenger vi for å ha godt mangfold i klubbforumet, forteller Stein.
 
-Det er også en veldig utviklende og sosial hobby, presiserer Karen som er glad for at dette har blitt en rimeligere hobby enn før. -Nå trenger man ikke filmruller, fremkalling og eget mørkeromsutstyr lengre.
 
- Man velger selv hvor mye man legger i et digitalkamera og pc. Den avgjørende faktoren er alltid fotografen selv. Den som fanger øyeblikket, sier Stein.

Kameraklubben har møter første mandagen i hver måned med ulike temaer, workshops og utflukter. Har du lyst å være med? Da tar du direkte kontakt med:


Karen Håkansson: karen1@live.no eller ÅKK sin hjemmeside: www.aakk.no