Sånn blir årets JugendfestRiggingen er endelig i gang for det som blir første Jugendfest på 2,5 år. -Vi er veldig glade for å få gjennomført nå. Det er viktig både for oss og regionen, sier Ante Giskeødegård og Ronny Stokke i Momentium som venter nesten 17.000 publikummere fordelt på fredag og lørdag i Sparebanken Møre Arena.

Ronny Stokke og Ante Giskeødegård i Momentium er glade for å få gjennomført årets Jugendfest

Med kun dager igjen til det som er ett av de største arrangementene på lang tid, er selvfølgelig mye snakk om smittevern. Arrangørene er tydelige på at de forholder seg til de reglene som til enhver tid er gjeldende. Selv om det ikke er påbud om munnbind på kulturarrangement, gjør arrangørene det de kan for å spre god informasjon og lage trygge rammer.
 
-Vi har blant annet brukt sosiale medier med kampanjer om vaksinering og smittevern. Og viktigheten av å holde seg hjemme om man er syk. Så deles det ut munnbind på arenaen for de som ikke har, men ønsker å ta det i bruk. Vi har også tatt høyde for god plass i lokalet og der blir alle muligheter til å trekke seg godt unna dersom man skulle oppleve at det blir for tett, sier Giskeødegård som peker områdene bak i lokalet.
 
-Vi deler også ut gratis hurtigtester for alle som løser inn billett mot bånd i forkant og i løpet av denne uken, sier Stokke som legger til at det kan gjøres hos NTNU tirsdag og Amfi Moa og Ålesund Storsenter onsdag og torsdag fra 12.00-20.00.

Det store teltet som rigges i front av arenaen vil fungere som innngangsparti og lunge med mat og drikke.

Rigger gigantisk telt ute
 
I tillegg til arenaen inne rigges det også et kjempetelt ute. -Det fungerer som sluse når alle skal inn og under selve arrangementet som lounge med sitteplasser, mat og drikke. Når vi åpner dørene kan man gå tørrskodd mellom hallen til teltet, forteller Stokke.
 
I tillegg legges det opp til to scener inne. Den ene av helt spesiell karakter.
 
-Vi har ikke spart noe på produksjonen. Vi gir alt for at publikum skal få en fantastisk opplevelse. Ikke minst er vi stolte av å ha ei solid artistrekke med navn som Sigrid, Åge Aleksandersen, Allan Walker, Kamelen og Broiler, sier de.
 
For mer og oppdatert informasjon følg Jugendfest på Facebook!

Jugendfest er et av de absolutt største arrangementene, som har stor betydning for både byen og regionen. Her er Sigrid på scenen!

Jugendfest er i år flyttet fra Color Line Stadion til Sparebanken Møre Arena.