S-M-XL slår jul igjen!De er i full sving med skriving av tekster. Kjenner vi de rett blir det rom for både humor og brådd når julen med alt sitt styr og ståk skal angripes fra scenekanten. 

Ina Breivik, Vibecke Haagensen og Astrid Overaa er klare med showet «S-M-XL slår jul igjen».


-Vi har allerede «tråklet» oss gjennom forestillingen, og vi har mer enn nok å ta av, forteller Ina Breivik (S) om temaet som er jul. På godt og vondt.

-Det er jo så mye å ta av. Stress, familiesammenkomster, julebord, juleavslutninger og ensomhet. Alt det er en del av julen. Hva er det som får oss til å la det gå prestisje i å skape den «perfekte» feiringen? Hva er det egentlig vi sitter igjen med etter å ha kavet oss opp? spør hun.

I showet får publikum et gledelig gjensyn med karakterer som «Gamledamene», Charlotte og Margot, og man skal heller ikke se vekk fra at der også dukker opp noen nye som mener sitt og saken.

(Fortsetter under)

 

S-M-XL gjenforenes og er premiereklare 16. november i Ålesund.


Med seg på laget har de Arvid Ones, mannen bak showene til blant annet Ylvis-brødrene og Else Kåss Furuseth. Har har allerede vært i Ålesund ei uke for å bli kjent med både damene og byen.

-Dette var det første møtet der han brukte tiden godt sammen med oss for å se hvem vi er, hva vi har gjort og ikke minst hvilke tanker vi har gjort oss om dette showet og vi kom et godt stykke på vei, foklarer Breivik som avslører at neste gang de treffes så skal teksten være på plass og sitte.

-Da skal vi kunne alt og han få begynne å jobbe. Nå er vi i den fasen hvor vi sender vi tekster og idéer frem og tilbake. Nå er det bare for oss å gjøre hjemmeleksen vår, sier hun muntert om arbeidsperioden som både er krevende men gøy.

-Det er mye latter og glede. Det har gått noen år siden forrige forestilling, men det er som om vi har jobbet sammen siden. Vi kommer sammen, finner plassene våre og går i gang, sier hun. -Forresten! Ina skyter inn. -Kan ikke jungeltelegrafen hjelpe oss med ei etterlysning? Vi skulle så gjerne hatt tak i opptaket fra byjubileumsforestillingen i 1998. Jeg vet den finnes på VHS en plass der ute! kanskje en årvåken bypatriot har den liggende?

Som sagt, så gjort!

S-M-XL så dagens lys første gang i 1999 og er ett av de mestselgende lokale showene i Ålesund. Vil du sikre deg billetter til gjenforeningen gjør du det via denne lenken!