Rekordpåmelding til Ålesund Maraton(Annonsørinnhold): Ålesund Maraton nærmer seg med storskritt, for 7. mai går startskuddet for alle som vil bli med på det arrangøren sier blir årets gøyeste dag i sentrum. Og nå er det rekordpåmelding til arrangementet.

-Vi har akkurat nå 905 påmeldte. Det er ny rekord for maraton i Ålesund sentrum, sier Monica Isaksen, avdelingsleder for Bedriftsidretten i fylket, og som er arrangør av Ålesund Maraton.

-Akkurat nå er det 905 påmeldte, men vi håper å komme over tusen før startskuddet går, sier Monica Isaksen, avdelingsleder for Bedriftsidretten i Møre og Romsdal, som står som arrangør for Ålesund Maraton.

-En kan melde seg på helt opp til en time før start, og det kan en gjøre på nettsidene våre. Og husk at en trenger ikke nødvendigvis å løpe. En kan gå, rulle barnevogn eller rullestol for de som bruker det, sier hun, og lover premie til alle.

-Ja, alle får medaljer, som en igjen kan bruke til å få gode rabatter på en rekke spisesteder i byen.

Og husk at Intersport har gode maratontilbud fra torsdag til lørdag, og på start/målområdet på Skansekaia blir det stands fra våre støttespillere og sponsorer. Der kan en finne forskjellige ting, og forunder meg ikke om det blir noen gode tilbud å få også.

(Fortsetter under).

-Vær tålmodig i trafikken, sier Monica Isaksen, før de løpende hordene inntar sentrumsgatene.

De som melder seg på Ålesund Maraton har flere muligheter. For det arrangeres Jugendjogg på 5 kilometer, 10 kilometer, halvmaraton, helmaraton og barnas minimaraton.

Monica Isaksen håper byen vil syde av liv denne dagen.

-Været ser ut til å bli bra også, så kom til byen og heie på løperne, og bruk byen. Men vær obs på at det blir noen få gater som stenges, og P-plasser som forsvinner i forbindelse med arrangementet, men det er mange P-hus og Aksla Parkering, så pust dypt og vær tålmodig om du kommer med bil.

-Men det ryktes at dere tjuvstarter litt?

-Det stemmer. Kvelden før selve dagen satser vi på en uhøytidelig, lærerik, spennende og sosial sammenkomst på PIR.

Dit kommer blant annet den franske løperen Lucas Marechet for å fortelle historier fra karrieren sin. Og han tar også mot spørsmål.

Stedet er bak Dampsentralen, og de står for salg av mat og drikke, forteller Monica Isaksen.