Rekord på FjellstuaSilkeføre på Aksla hele påska.

– Det har vært fullt kjør og vi har satt ny omsetningsrekord til påske å være,  sier daglig leder Helge Jan Farstad på Fjellstua.

 Folk har trasket opp trappene eller over Aksla og det har vært ”stinn brakke” i restauranten og kafeteriaen, forteller Farstad..
 

Risikosport
Fjellstua er et av serveringsstedene som har valgt å ha åpent hele påska.

Farstad innrømmer at det er en risikosport, for det er dyrt å ha full bemanning på alle røddagene.

Hadde været vært elendig er det ikke sikkert at han kunne gitt den samme gode påskerapporten.

– Det må nesten være god omsetning for at det skal være butikk i å holde åpent. Vi har hatt fem-seks personer på jobb og de jobber med full overtid. Men de har jammen fortjent lønna i år, ler han.

Stinn brakke
Det fine været mot slutten av påska gjorde selvsagt sitt til at folk strømmet til det populære landemerket på byfjellet.

– Skjærtorsdag var her helt texas, smiler han. Det var fullt fra morgen til kveld.  Både av kafegjester og middagsgjester på kveldstid. Det er mest lokalbefolkningen som har vært her på kveldstid, men på dagen er det den vanlige, fine miksen av tilreisende og lokale.

– Hva synes du om at mange serveringssteder velger å stenge i påska?

– For vår del er det helt greit, det må de bare fortsette med neste påske også, ler han. Jeg likevel forståelse for at mange vegrer seg for å holde åpent siden personalkostnadene er ekstra store i høytidene. Vi angrer i alle fall ikke på at vi valgte å ha full bemanning og åpent til klokka 22.

Nå er straks turistsesongen i gang for fullt og den seine påska ga Fjellstua en solid kickstart på sesongen.