Redningsskøyta «Odd Fellow III» besøker ÅlesundSøndag 19.mai legger den nye redningsskøyta «Odd Fellow III» til på Skansekaia. Og Redningsselskapet inviterer om bord den nye skøyta.

Folkekjære Wenche Myhre sørget for at flaska med de edle dråpene traff skutesiden til «Odd Fellow III» 26.april.

26.april var det stor festivitas på Honnørbrygga i Oslo, da folkekjære Wenche Myhre sto som gudmor da den nye flotte redningsskøyta «Odd Fellow III» skulle døpes.

Den topp moderne skøyta, som er i ”Ulstein-klassen”, skal ha sin hjemmebase i Bodø, og på vei dit skal den besøke tretten byer og tettsteder langs kysten. Og da inviteres publikum om bord for omvisning.

Over 40 millioner kroner koster det livreddende vidunderet, men så er den langt raskere på plass når det skjer noe på sjøen, og har derfor enda bedre forutsetninger for å redde liv og berge verdier enn selskapets eldre skøyter.

Det er et ekstremt arbeidsverktøy som nå skal vokte kysten i Nordland.

Skroget tåler en belastning på hele 6,5 G, og har en av verdens beste radarer om bord.

Det er Odd Fellow som har donert midler til «Odd Fellow III», noe de har gjort ved to anledninger før. De to skøytene alene har reddet til sammen 111 menneskeliv, og gitt hjelp til over 6.000 fartøyer over 30 år.

(Fortsetter under).

«Odd Fellow III» er 22 meter lang, men ikke la deg lure av størrelsen. Her snakker vi om ei skøyte som når en toppfart på 40 knop, som går ut i all slags vær, og som har en ufattelig slepekraft. 19.mai kan du få gå om bord i Redningsselskapets nye redningsskøyte.

Til daglig skal et mannskap på tre personer være mannskap om bord i den 22 meter lange skøyta.

Og med en toppfart på hele 40 knop går det virkelig unna når «Odd Fellow III» skal assistere sjøfarende i nød.

Skinnet kan bedra, for selv om «Odd Fellow III» ikke er et stort skip så har den en solid slepekraft bak de to motorene på 1.660 hk hver.

Og været?

Det bryr ikke arbeidshesten «Odd Fellow III» seg noe om. For i følge Redningsselskapet skal skøyta tåle å gå ut i all slags vær.

Ferden mot Bodø starter i Fredrikstad 13.mai, før den er innom Larvik, Arendal, Kristiansand, Haugesund, Bergen og Ålesund.

Videre går ferden til Trondheim, Mosjøen, Svolvær, Tromsø og Harstad, før den går sørover igjen til Bodø.