Redesign på biblioteketPlast er et ord som har satt sitt preg på 2018. Vi lar oss heldigvis engasjere og tonnevis med plast har blitt plukket av lag, foreninger, bedrifter og privatpersoner. Giske Folkebibliotek vil være med. 

Vi kvitter oss med plastposer og har fokus på redesign, forteller biblioteksjef, Hilde Merete Gjessing. Her sammen med Ina Giske i Plastfritt Giske.

Plastfritt Hav i Giske har plukket flere titalls tonn med plast i 2018. De har virkelig vært en av de lokale aktørene som har satt plastproblemet på dagsorden. Nytt år betyr nye prosjekt og ett av de nye tiltakene skjer i samarbeid med Folkebiblioteket i Giske. Plastposene skal vekk!

– Det vi skal gjøre er å sy bærenett av gamle ting. Det kom en utlysning om midler til makerspace, noe vi tente på.  Her kommunen har vi allerede tilbud om koding og lignende, så vi benyttet anledningen til fokus på redesign. Vi har tidligere hatt hobbydager for barn, og tenkte det var på tide med noe også for de  voksne, sier biblioteksjef, Hilde Merete Gjessing.

Biblioteksjef i Giske kommune Hilde Merete Gjessing gleder seg til å samarbeide med Plastfritt Giske.

Med samarbeidet ønsker de å bevisstgjøre om miljøet samtidig som de skaper en helt ny og sosial arena. 

– Vi vet at mye av den plasten som kommer på avveie her i Giske dessverre havner i havet. Vi bor med hav på alle kanter, så før eller siden havner alt som  ikke sorteres der. Ved å lage flotte handlenett av gamle materialer, reduserer vi også muligheten for at den farlige plasten havner i naturen, sier Ina Giske i Plastfritt Hav.

Plastfritt Giske fortsetter engasjementet og denne gang i samarbeid med biblioteket i Giske kommune.

De håper at mange ønsker å være med.

Prosjektet får kyndig hjelp av Jofrid Løseth som kommer for å inspirere de som melder seg på arrangementet i februar.

–  Vi skal høre litt hva folk tenker, men vi håper dette kanskje kan føre til fast aktivitet kanskje en gang i måneden. Symaskinen kommer til å stå tilgjengelig, slik at de som ønsker å sy en søm, og ikke har symaskin tilgjengelig hjemme kan få bruke den, sier biblioteksjefen som er glad for å kunne være med på å øke bevisstheten rundt plastproblematikken.

- Vi mener at Plastfritt Hav gjør en svært viktig jobb, så det å kunne samarbeide om et prosjekt som dette er veldig bra, sier hun.