Ragnhild Søvik og Gisle Harr til KHÅKLørdag 14. april er det klart for spennende kvinneportretter og skulpturer når Ragnhild Søvik og Gisle Harr inntar KHÅK i Ålesund. 

Ragnhild Søvik med siste justeringer før utstillingsåpningen 14. april kl. 13.00.

Ragnhild Søvik tar med seg sine kjente og kjære kvinneportretter når hun åpner utstillingen til helgen. Om kvinneskikkelsene sine sier hun at de ikke er skissert på forhånd, men blir til under selve arbeidsprosessen. Ansikt og uttrykk kan endres flere ganger før motivet er ferdig. Med andre ord: hun vet hvor hun vil, men lar spenningsmomentet få være med på laget fram mot ferdig motiv, heter det i pressemeldingen fra KHÅK.

Søvik bruker flere ulike teknikker i sine arbeider. Maleriene er ført med både pensel og kullstift. De grafiske trykkene kommer i små opplag, og hun håndkolorerer dem etter trykkeprosessen, for å gjøre hvert enkelt kunstverk helt unikt.

(Fortsetter under)

Skulptur av Gisle Harr

Gisle Harr (f. 1966) ble tidlig introdusert for kunsten. Allerede som liten fant han en fascinasjon for miniatyrskulpturer noe som har opptatt han siden. I KHÅK vil han vise skulpturarbeider i form av realistiske portretter og hverdagsobjekter som skaleres ned eller opp i forhold til ordinær størrelse.

Portrettene varierer mellom naboer, venner, folk fra lokalmiljøet, populærkulturen eller fra historien. Sammen utgjør de et særegent portrettgalleri, som ofte fascinerer betrakterne.

Harr vil i tillegg vise nyere arbeider; som et skyggeteater og titteskapsobjekter der realisme og fiksjon møtes.

Under åpningen blir det musikk med Lena Nymark, vokalist og låtskriver fra Sula.

 

SE ALT SOM SKJER I HELGA! 

ÅLESUND BY 170 ÅR. SE PROGRAM!