Populært med leksehjelp på FellesverketI Storgata har Fellesverket til Røde Kors i tre år hatt leksehjelp til de som trenger det. Hver mandag møter mange studenter opp for å få viktig hjelp til leksene sine. Noen kommer bare fordi de trenger å prate norsk.

-Det kommer mellom fem og femten elever innom hver mandag. Både norske og utenlandske. Og ikke alle vil ha leksehjelp. Noen vil bare ha noen de kan prate norsk med, forteller gruppeleder i leksehjelp ho Fellesverket i Storgata, Kathrin Dahle.

Det er Møre og Romsdal Røde Kors som står bak tilbudet i Sunnmørspostens gamle lokaler i Storgata.

Fellesverket har tre områder de jobber på i tillegg til den sosiale biten.

Mat i lag, som er arbeidstrening for mange, gatemekling og leksehjelpen.

-Tilbudet startet for tre år siden, mye fordi vi så at mange sleit med å komme seg over kneika som ofte oppstår i overgangen fra ungdomsskolen til videregående, forteller gruppeleder i leksehjelp, Kathrin Dahle.

Med seg har hun rundt 20 frivillige som gjør sitt beste for å hjelpe.

-Vi trenger flere frivillige, så det er bare å melde seg på. Det er jo helt ufarlig, og faktisk lærerikt for oss som er frivillige også.

Her er det både norske og utenlandske studenter som får hjelp, og det er moro å få lov å være med, sier hun.

-Ser dere at denne leksehjelpen virkelig gir hjelp?

-Ja, selv om vi ikke har foretatt noen målinger av det. Tilbakemeldingene vi får fra lærere i skolen er at dette gir verdifull hjelp til de som kommer hit.

-Hvem er tilbudet for?

-Det er for elever og studenter mellom 13. og 25 år. Selv kom jeg inn som frivillig og trodde det var snakk om barneskoletrinnet, men endte opp med å gi leksehjelp til elever på videregående, men det gikk det også, ler Kathrin, og forteller at ikke alle ønsker ren leksehjelp.

-Det kommer også en del fra innvandrermiljøet hit som ber om å få snakke norsk med noen. De har behov for å praktisere norsken sin. Da setter vi oss ned og prater norsk, forteller hun.

-Hver mandag kommer de som vil ha hjelp. Det varierer fra fem til femten elever hver gang. Og tilbudet er åpent fra klokken 17.00 til 19.00 hver mandag, sier hun.