Pop-up bakeri på KremmergaardenBakstedamene fra Mandel og Melis i Langevågen er ikke kjent for si nei til ei utfordring. Hvertfall ikke om det er noe som trigger skapergleden. (Annonsørinnhold).

Hektisk aktivitet inne på Kremmergaarden når Janne Peggy Bjørkavåg Larsen og Nan-hi Esdaile flytter Mandel & Melis til sentrum.

Til tross for hektisk aktivitet med julmesser og markeder, så var de ikke i tvil da Kremmergaarden spurte om de kunne tenke seg å finne på noe kjekt før jul. Fredag åpner de stort pop-up bakeri som holder åpent november og desember. 

-Å nei, tror ikke du jeg greide å knekke ene foten på sofaen da? Du hører lyden først. Like etter ser du Janne komme susende rundt svingen med en hel sofa på en tralle. Her er man vant til å ordne seg selv. -Ja, ja frem med drillen. Dette fikser vi på et blunk, sier hun og de er i gang. 

Bak står partner og medeier Nan-Hi. Hadde det ikke vært for krykkene hadde nok også hun lagt på alle fire og hjulpet til, men etter en ulykke og påfølgende operasjon i foten ble hun satt helt på sidelinjen. 

-Jeg er ikke vant til å være så hjelpesløs som jeg har vært nå. Heldigvis er jeg på bedringens vei og jeg håper inderlig å kunne være tilbake på jobb i løpet av desember, sier hun. 

Janne Peggy Bjørkavåg Larsen og Nan-hi Esdaile er damene bak Mandel & Melis

De to har hatt mye god hjelp i venner, familie og tantebarn for å komme i mål. Julen er høysesong for krumkaker og sirupssnipper og det går unna. Nå rigger de lokaler på kveldstid, deltar på messer og baker om…natta?

-Det går i ett, men det er veldig kjekt. Det er jo dette som er tingen. Vi er selvfølgelig spente på hvordan det blir å ha eget utsalg i sentrum og håper det kommer masse besøkende. Tenk om vi går tom? Neida, vi går jo ikke tom, men man blir jo litt nervøs, sier Janne som smiler, spør og svarer i en og samme setning. 

Odd-Egil Igesund hjelper med siste innspurt i lokalene til pop-up bakeriet.

Senterleder Odd-Egil Igesund, som egentlig er på vei hjem, stikker hodet innom. De prater, ler og to sekunder senere har han kastet jakken og hentet gardintrappen. Her er det bare å bidra. 

-Så flott dere har tatt med juletre. Jeg tror jeg har noen fine lyslenker på kontoret, sier han og forsvinner. Ikke lenge etter er både tre og lys montert og hyller kommet opp. 

-Fikk du med gavepakningene? spør Nan-hi og Janne suser tilbake til varebilen i garasjen. Kasse på kasse med julekaker og flotte gavepakker lempes inn i det nymalte lokalet.  

-Vi åpner på fredag. Til selveste «Black-friday» så her er det er bare å komme seg hjem til Sula for å produsere opp, sier hun med friskt mot. 

Bypatrioten ønsker byens første pop-up bakeri masse lykke til med julestria! 

Det er ikke bare kaker som skal inn i lokalet som skal foryne byens befolkning med herlig julebakst.

Sirupssnipper og julekaker i rikelig monn.