Overtok Vic Thunem med ærefryktVibeke Breivik Giskeødegård vedgår at det var med en viss ærefrykt hun ble med på å overta VIC Thunem for et par måneder siden.

(Tekst og foto: Fridgeir Walderhaug)

Inn denne døra har gutter og menn gått inn i mange generasjoner, for å finne en dress til de store anledningene, eller bekledning som passer til fritid og de mindre høytidelige anledningene. Vibeke Breivik Giskeødegård lover å ta i mot kundene på en like god måte som VIC Thunem alltid har gjort.

-Klart det. Dette er jo som å hoppe etter Wirkola aldeles, sier Vibeke Breivik Giskeødegård når Bypatrioten stikker innom for å se om ”det har gått seg til” etter overtakelsen.

For å overta det som trolig er byens mest tradisjonsrike konfeksjonsbutikk, VIC Thunem på St Olavs plass betyr at en skal fylle store sko.

-Du vet, Olav (Olav Arnold Berg. Journ.anm) var jo så kjent. Det var jo han de fleste kundene ville snakke med når de kom. Mange av dem faste kunder gjennom mange år, og det var Olav de kjente, og han kjente dem.

-Men dere føler dere blir akseptert av kundene nå da?

-Å jada. Det blir vi. Kundene godtar oss, sier hun.

-Vi har jo jobbet her noen år mange av oss. Selv har jeg 22 år bak meg. Mest i butikken på Moa, men også her i byen. Det er her jeg har vært siden overtakelsen, sier Vibeke.

(Fortsetter under).

Utvalget VIC Thunem har av kvalitetsdresser er viden kjent. -Vi skal fortsatt ha det største utvalget, og med god kvalitet, sier Vibeke Breivik Giskeødegård.

1.mars tok hun over de to butikkene til VIC Thunen, på St. Olavs plass og på Moa. Noe hun gjorde sammen med Bjørn Eliassen. Sistnevnte eier flere andre VIC og Match butikker, og hadde 40 prosent i firmaet før Olav Arnold Berg trakk seg ut.

-Nå eier vi femti prosent hver, forteller hun, og avslører samtidig at de fortsetter som før.

-Ja, det gjør vi.

Vi skal være gode på det vi alltid har vært gode på, spesielt herredresser. Der har vi absolutt det største utvalget, og med god kvalitet på varene.

Begge butikkene, både her i sentrum og på Moa skal fortsette med uforminsket styrke, sier hun.

(Fortsetter under).

Julenissen på veggen til VIC Thunem har gitt julestemning til mange generasjoner med ålesundere. Det skal den fortsette med.

De to butikkene sysselsetter fem personer på heltid, og tre ekstrahjelper ved behov.

Vibeke har imidlertid enda en ”herremann” på lønningslista. Men kun til jul.

-Julenissen ja. Den er det mange som har et langt forhold til. Og den må opp på veggen hver jul.

Ingen her aner hvor gammel den egentlig er, men det er ikke få tiår den har vært oppe til glede for folk i julestria.

Den har også gått gjennom noen oppussinger som kostet en del. For billig i drift er ikke Julenissen, men opp skal han.

Generasjoner har vokst opp med Thunem på ”Sankten”, både til jul og hverdags. Butikken har vært stedet for de fine anledningene, og for fritid.

-Alt det skal vi bære videre, og yte god service til kundene våre, sier Vibeke Breivik Giskeødegård.