NRK med adventssending fra ÅlesundSøndag sender NRK det første av i alt fire adventsprogrammer som går ut til hele Norges land. De to første er spilt inn i Ålesund og byr på både lokale gjester og artister.

Programlederene Jannicke Farstad (Ålesund) og Reidar Kjæstad (Lillehammer) skal fylle ventetiden for folk i hele landet.

Den fine ventetiden

-Vi har spilt inn to programmer på Teaterfabrikken i Moloveien og to i Lillehammer. Vårt mål er utvilsomt å benytte anledningen til å vise Ålesund fra sin beste side, avslører Synnøve Kalvø Stephansen ved NRK-kontoret i jugendbyen.

Årets adventsserie "Advent – hva er jul for deg?" handler i stor grad om de ulike tradisjonene folk har i forbindelse med jula og hvor mye disse tradisjonene betyr for oss. I sendingene fra Ålesund kommer programleder Jannicke Farstad og Reidar Kjæstad tett på temaet kystjul.

-I løpet av de fire episodene snakker vi om alt fra juledekor, medmenneskelighet, juletradisjoner igjennom tidene til det å kunne lage sin egen jul ved å gi slipp på noen av de gamle tradisjonene, sier Stephansen.

(Fortsetter under)

 

Ålesunds egen Suppe-Kalle, Karl Johan Skårbrevik er gjest i programmet som sendes 9. desember.

Lokale gjester og artister

Gjestene i første program er:

Gruppen «Jul på Sunnmørsk», interiørblogger Inger-Lise Lillerovde fra Herøy, prosjektet «Naturen synger» med Håvard Sveås og fotograf Øyvind K. Sunde. I tillegg er de på besøk hos Nikka Myren Grønning i Valldalen. Programmet sendes på NRK1 søndag 2. desember kl 22.30.

I andre program, som sendes søndag 9. desember, får programlederene besøk av artist Øivind Elg Elgenes, Mariann Humberset fra gruppa Pikekysz og kjent fra «Jeg mot meg», samt Suppe-Kalle, Karl Johan Skårbrevik.

Det er med andre ord bare å sette seg tilbake i sofaen med varm gløgg i koppen og nyte ventetiden med deilige tv-bilder og intervjuer fra Norges vakreste by. Det er stas!

Jul på Sunnmørsk

Håvard Sveås

Øivind Elg Elgenes er en av artistene du møter i adventsprogrammene som er spilt inn på Teaterfabrikken i Ålesund.

NRK fyller ventetiden med gjester og julestemning med fire programmer som er spilt inn i Ålesund og Lillehammer.