Natalie Sandtorv med ny musikkNatalie Sandtorv minnes en fin oppvekst i Ålesund med en mamma som alltid var til stede, og som aldri sa at ting ikke var mulig. Nå viser hun at det er sant ved å gi ut sitt andre soloalbum «Heart Echoes».

Når Natalie Sandtorv kommer hjem til Ålesund er det ikke alltid så mye tid til å gjøre alt hun vil. Men en kaffe blir det alltid.

(Tekst/foto: Linn-Cecilie Rønneberg)

– Jeg har aldri fått høre at det ikke er mulig. Min mor ga meg spillerom. Vi alle vet at det er vanskelig å komme igjennom i musikkbransjen, men hun har aldri dyttet meg vekk fra det jeg ville, forklarer Natalie Sandtorv.

– Jeg kjenner jeg blir litt irritert, for jeg vet om mange som har foreldre som trekker barna sine i en tryggere retning. Ofte kom det spørsmål fra andre om jeg ikke skulle bli musikklærer, men det var ikke målet mitt. Det å være lærer er et respektabelt og viktig yrke, men ikke noe for meg, sier hun.

Natalie flyttet til Oslo i fjor høst, men er fortsatt mye på besøk i Ålesund hos sin mor, selv om det som oftest er fordi hun har spillejobb eller andre oppdrag i byen.
– Vi er bestevenner. Mamma er en god person jeg alltid kan ringe, så gir hun alltid så fine råd selv om hun ikke har peiling på musikk. Så jeg er i grunn hjemme ganske ofte og kommer hit noen ganger til i løpet av 2019 også, avslører Natalie.

(Fortsetter under...)

Natalie Sandtorv er glad i byen sin, men trives også veldig godt i Oslo.

Det har alltid vært musikk for Natalie. Først var det piano, men hun gikk fort over til sang. Solveig Håvik ble sangpedagogen hennes. Samme dame som var pedagog til Sigrid Raabe, Amanda Tenfjord og sin egen datter Ingrid, som i dag er vokalist i Highasakite.

I forbindelse med albumet som kommer til høsten ga hun ut den første singelen «Portman» forrige uke. Da var hun i Ålesund og hadde flere konserter, både med Taretausene på Arbeidernes kulturhus og på utstillingsåpning av «The edge of the sea» på Jugendstilsenteret og KUBE. Om en måned er hun tilbake og spiller på Bro som en del av Ålesund Live.

– Konserten med Taretausene var veldig spesiell for meg. Dirigenten deres er Solveig Håvik, som jo var min sangpedagog. Det hele minte meg på hvordan det var før. Hun brukte å pushe og fikk meg til å føle at jeg har noe her å gjøre, sier musikeren.

(Fortsetter under...)

Det er ikke bare Ålesund som får mye besøk av Natalie Sandtorv. Hun har både bodd i Tyskland og skal mye dit i løpt av året for å spille.

De siste årene har Natalie bodd i København og Berlin. Det var da hun flyttet tilbake til Norge at arbeidet med plata startet. Hun kom i kontakt med Erlend Mokkelbost, som er produsent på plata.

– Det var full klaff. Det gikk nesten litt for bra. De to første låtene som var klare ble laga i Ocean Sound Recording på Giske, men resten er spilt inn i Piemonte i Italia. Vi reiste dit og bodde i en kunstnerresidens som en kompis av Erlend driver. Det var himmelsk, for det var så stort og vi fikk bo i hver vår suite, forklarer hun.

– Det er noe med det å gi ut plate. Man har, som de fleste andre kunstnere, et behov for å dokumentere kunsten sin. Rundt plateslipp skal vi ha releasekonsert, så planen er å komme tilbake til byen da, avslutter Natalie.