«Nåkke å snakke om»-Et veldig givende prosjekt, forteller Marit Brunstad hos Sponland foto om prosjektet som gir eldre på byens mange sykehjem «Nåkke å snakke om». (Tekst/foto: Trine Klemetsen)

Marit Brunstad hos Sponland foto med boken som nå gleder beboere ved byens mange sykehjem.

-Det blir dessverre lange dager for mange. Jeg fikk ideén etter min far. Han synes det var så kjekt å klippe ut spalten «For noen tiår siden» i Sunnmørsposten. Når han så får besøk av kompiser tar de gjerne frem utklippsboken og da er de i gang. Da mimrer de om høyt og lavt, forteller hun.

Prosjektet «Nåkke å snakke om» gikk raskt fra idé til et samarbeidsprosjekt mellom Aalesunds Museum og Sponland foto. Med økonomisk støtte fra Odd Fellow Logenes Humanitære Fond Ålesund ble det både foredrag og bok som nå gleder beboere på byens mange sykehjem.

(Fortsetter under)

Ingvil Eilertsen Grimstad viser lysbilder og forteller.

Boken "Nåkke å snakke om" ligger nå på avdelingene hos byens sykehjem ti stor glede for beboerne.

I forrige uke var Ingvil Eilertsen Grimstad og Marit Brunstad på besøk hos Åse sykehjem der den eldste tilhøreren var 100 år.

– Vi lærer noe nytt av beboerene under hvert eneste foredrag, sier Ingvil som vanligvis er den som formidler.

-I tillegg til at det fortelles historier og vises bilder, får de også en egen bok som vi har produsert. Den blir liggende på alle de forskjellige avdelingene. Den kan de bla i og ta opp akkurat når det passer, sier Marit som er overveldet av responsen.

-Det er så kjekt å se at de lyser opp. At minnene strømmer på og ikke minst at de snakker sammen. Både om det som er og har vært, sier hun.

Så langt har de besøkt: Volsdalen, Hatlane, Aspøya, Åse, Spjelkavik og enda står flere for tur!