Nå starter studentuka i ÅlesundHver krik og krok av byen tas i bruk når studentene setter i gang med U.-KA-festivalen i Ålesund. – Det blir skikkelig show, så vi håper mange vil være med på feiringen med oss, sier revygjengen, som skal åpne det hele.

Inger-Johanne Alnes og Maria Dahle Bekjorden er ledere for årets revy. Didrik Nielsen flyttet til Ålesund i forbindelse med studiene. De synes det er morsomt å være med på årets revy.

13. mars starter den største begivenheten for studentene gjennom ett år, bortsett fra innlevering av avsluttende oppgave. U.-KA varer helt til den 21. mars og er av studentene for alle i hele byen.

– Årets revy spilles første og andre dag av uka, og tema er "Nesten voksen". Vi tar for oss all problematikken med å bli voksen og når man egentlig blir voksen. Deriblant har vi sketsjer om det å fylle selvangivelsen, flytte for første gang eller betale sin første regning. Mye av disse første gangene man gjør noe på vei inn i voksenlivet, sier Maria Dahle Bekjorden, en av lederne for årets U.-KArevy.

– Veldig mange kan nok kjenne seg igjen, både bestemor på 90 år og studenten på 18 år. De aller fleste kommer nok til å kjenne seg i noe av det vi viser fram, forklarer hun, sammen med med-leder Inger-Johanne Alnes og Didrik Nielsen.

(Fortsetter under...)

Studentene er klare for å vise alle i Ålesund hva de har øvd på i år. Det er et solid program de har satt sammen.

Det danses, synges, springes og ropes. En stor gjeng er i sving når det skal bli revy. Den yngste er 20 år og den eldste er 30 år. En kommer fra Lofoten, en annen fra Nøtterøy og noen er fra Ålesund.

Det er et bredt spekter av studenter. Ingen legger noe skjul på at det er veldig fornøyd med å ha valgt studentbyen Ålesund som studiested. Noen av de har vært her noen år, mens andre kom hit til høsten.

– Ålesund som studentby er helt fantastisk. Det er en veldig flott by med fantastiske folk og studenter. Miljøet her er kjempebra. Jeg anbefaler Ålesund som studentby veldig til alle, sier Didrik Nielsen. Han gleder seg til revyen og sier at innbyggerne kan forvente seg et godt show.

Didrik er selv tilflytter. Han spør resten av gjengen som står bak han om det er noen av dem som kunne tenkt seg å bo i Ålesund etter endt utdanning. Det klareste ropet var ja.