Nå pynter Lions byen til jul14 karer fra Lions Club Ålesund / Borgund bruker mandagskvelden på å sette opp julelenker med lys over flere bygater. De pynter byens gater, kaier og trapper til adventstid og jul.

Av Fridgeir Walderhaug

Lars Olav Skoghaug trekker julelyslenka over Kongens gate.

-Vi skal ha opp rundt 50 lenker med julelys i løpet av kvelden, og begynner i Kongens gate. Men det er alltid litt styr med de to første lenkene, men så går det unna, sier teamleder Lars Olav Skoghaug.

Bypatrioten møter gjengen i starten av gågata ved St. Olavs plass, der de har en lastebil med alt som skal til, og med Per Øyvind Myren og Jan Paulsen på taket.

Deres oppgave er å feste lenkene på vaierne som er strukket over gata fra før. Det gjør de med karabinkroker, før blant andre Nils Oterhals står på en stige og trekker lenka til seg, og setter på strøm.

Og strømforsyningen har de satt opp noen kvelder tidligere.

(Fortsetter under).

Nils Oterhals (t.v) trekker julelyslenka over gata. Per øyvind Myren (t.h) og Jan Paulsen står på taket og fester lenkene med kroker til vaieren.

-Vi skal ha opp lyslenker på en rekke bygater. Her i Kongens gate nå, før vi fortsetter med Storgata, Løvenvolgata, Kipervikgata, Keiser Wilhelms gate, Kirkegata, Apotekergata og Moloveien, forteller Skoghaug.

Men det er ikke bare over gatene gjengen fra Lions Club Ålesund / Borgund pynter.

-Nei, vi har lyslenker flere plasser. Blant annet på rekkverkene langs Skansegata fra Skateflua til Dronning Sonjas plass, Tusentrappene, Waagantrappene og trappene fra Kipervikgata opp til Grimmerhaugen, og på Hellebroa. Så får vi bare håpe at de får stå i fred, sier han.

Det er flere aktører som er med på å pynte byen til jul. Der i blant Ålesund sentrumsforening og butikker i gatene der det blir plassert lenker over veien.

Lions Club Ålesund / Borgund har holdt på med dette i rundt 20 år, så julelys i bygater har de mange års erfaring med. Og nå bli byen stadig mer juleklar.

Jan Paulsen (t.v) og Per Øyvind Myren fester stasen til vaieren med karabinkroker.

Første lenka er oppe. Litt jul i Kongens gate.

Tusentrappene er en av flere plasser der Lions Club Ålesund / Borgund har montert julelys til glede for alle oss andre.

Med Julenissen på fasaden til SpareBank1 SMN og julelyslenkene på plass har jula kommet til St.Olavs plass og Kongens gate.