Molo vant gull i Europas største ølbryggerkonkurranseI kamp med tusenvis av bidrag fra hele verden har Molo Brew vunnet gull, sølv og bronse i Europas største ølbrygger-konkurranse

Stolte vinnere av European Beer Challenge: Fra venstre: Randy Jensen, Daniel Aure og Sajjad Shinwari, daglig leder ved Molo Brew,

Overveldet
Molo Brew er i år eneste skandinaviske bryggeri som nådde opp i European Beer Challenge i London, ølbrygger-konkurransen som ikke bare er størst i Europa, men som ifølge CNN også er den mest betydningsfulle i verden, skriver Molo i en pressemelding. 

- Det er helt overveldende. Det er første gang vi er påmeldt i konkurransen. Vi sendte inn 3 ulike typer øl, og alle fikk medalje i ulike kategorier, sier en stolt sjefsbrygger hos Molo Brew, amerikanske Randy Jensen.

Randy Jensen flyttet fra Miami til Ålesund for 5 år siden da den lille bryggpuben åpnet dørene, og står sammen med medbryggerne Daniel Aure og Sindre Ingebrigtsen for kvalitetsølet som lages i bryggeriet der.

- Vi har alltid hatt stor tro på ølet vi lager, men det er litt ekstra morsomt at et bitte lite mikrobryggeri nede på kaia i Ålesund sentrum kan hamle opp med de største og beste bryggeriene i verden.

Molo Brew fikk førsteplass og gull for “Hellelujah” i klassen Helles, sølv for “Instant Hero” i klassen German Pilsner, og bronse for “Organ Fiesta” i klassen Latin Style Beer. I kategoriene har de slått ut noen av de største og mest velrenommerte bryggeriene i Europa.

Ålesunds eget mikrobryggeri Molo Brew gikk helt til topps i den prestisjefylte ølbryggerkonkurransen.

Mot lysere tider
- For oss er dette som når en restaurant får tildelt en Michelin-stjerne. Det er en stor dag. Jeg er stolt av det fantastiske teamet vi har på Molo, sier Jensen.

En ekstra opptur er det for bryggpuben og mikrobryggeriet som har to tøffe år med koronanedstenging bak seg.

Daglig leder hos Molo Brew, Sajjad Shinwari, er glad for at man nå går lysere tider i møte.

- Nå er kundene tilbake for fullt i bryggpuben. De har alltid satt pris på ølet vårt, men det er selvsagt stor stas å vinne gull og få anerkjennelse fra en kresen europeisk jury også, innrømmer han.

Les mer om konkurransen og sjekk alle vinnerne: https://europeanbeerchallenge.org/european-beer-challenge-2022-results/

I disse tankene på Molo Brew bygges det øl året rundt.

Fra tapperiet på Molo.