«Mellom barken og veden»De er begge i full jobb i ulike bedrifter, men sammen har de stor interesse for lederskap.  Engasjementet bruker de i organisasjonen «Lederne». 

Bjørn Harald Giske og Dagfinn Ertresvåg ønsker at orgaisasjonen "Lederne" skal vokse i Ålesund og vil nå ut til mellomledere i små og mellomstore bedrifter.

-Det kan ofte være en svært utakknemlig jobb. Det er jo gjerne vi som får kjeft både oven- og nedenfra, sier Bjørn Harald Giske og Dagfinn Ertresvåg med en humoristisk tone.

De er begge i full jobb i ulike bedrifter, men sammen har de stor interesse for lederskap og engasjementet bruker de i organisasjonen «Lederne».
 
- Det å være fagorganisert høres kanskje ikke så sexy ut, men det det viktig å vite at her er mye god hjelp å få. Det å ha et nettverk som vet hvor skoen trykker og som i tillegg kan gi støtte og påfyll med kurs og utdanning, er ikke så dumt for deg som jobber i små og mellomstore bedrifter, forteller Ertresvåg som til daglig er byråleder for HRG Ålesund, men har engasjert seg frivillig i styret i «Lederne».
 
-Det er jo ofte sånn i bedrifter at man som ansatt blir sparket oppover etterhvert som tiden går. Så plutselig sitter man der med ansvar for flere ansatte i en avdeling uten å kanskje ha erfaringen og kunnskapen man trenger for å gjøre en god jobb, forklarer Dagfinn om situasjonen mange plutselig befinner seg i etter å ha steget i gradene internt.

Ole Andre Bråten kommer til Ålesund med seminaret "Kriseledelse" onsdag 30. mai.

-Mitt engasjement kom egentlig ganske tilfeldig etter at jeg fikk det anbefalt av en kollega. her fant jeg en plass som passet meg. Det å ha et nettverk av gode kollegaer som du kan snakke med når det koker eller når du trenger påfyll har gitt meg trygghet. Så er det artig og givende, forteller Ertresvåg som sammen med Giske ønsker at organisasjonen i Ålesund skal vokse. De er i dag rundt 150 medlemmer, men har en drøm om å tilknytte seg mellomledere fra hele Sunnmøre.
 
-Ja, hvorfor ikke. Vi er jo allerede kåret til «Årets avdeling» i Midt-Norge to av de tre siste årene. Det blir jo en del sure trøndere av sånt, sier de og ler. -Humor og takhøyde er viktig, kommer det fra Giske som selv har brukt kurstilbudene flittig.
 
-Jeg har benyttet meg av flere av kursene og mener bestemt at det har utgjort en forskjell. Ikke bare føler jeg meg tryggere i min egen rolle i omgang med andre, men det tar seg jo også godt ut på CV´en, sier Giske, som trekker frem kursene man får tilgang på som medlem.
 
-Det er mange som ikke er klar over at vi har et svært bredt tilbud av kurs og ettermiddagsseminarer innenfor lederskap. Våre medlemmer får i tillegg dekket deltakelsen ved hjelp av medlemskontingenten, som ikke er mer enn drøye 500,- i måneden. Det høres sikkert for godt ut til å være sant, men det er det ikke, forteller han.
 
Allerede neste onsdag er det seminar i kriseledelse som står på planen.
 
-Vi henter gjerne kompetanse utenfra, som denne gang hvor Ole Andre Bråten kommer til Ålesund for å gi oss et to-timers innblikk i krisehåndtering og ledelse i kritiske situasjoner. Han har skrevet og bidratt til en rekke fagbøker. Han har blant annet skrevet fagboken “Håndbok i krisehåndtering” spesielt for ledere og ledergrupper. Så har han selv arbeidserfaring fra både FN og NATO. Seminaret er nesten helt fulltegnet, men skulle der komme ytterligere interesse skal vi alltids klare å utvide, sier Ertresvåg.
 
Høres dette ut som noe for deg?
 
Her kan du lese mer om LEDERNE eller seminaret om KRISELEDELSE. (Medlemmer gratis. Ikke-medlemmer 250,-).