Porsche Cluben øker oppslutningenStadig flere får sterke følelser for Porsche på Sunnmøre, og det er lidenskapen til bilemerket som samler svært mange av dem i Porsche Club Norge avd. Sunnmøre. En aktiv klubb som ofte tar bilturene i fellesskap. Slik som på onsdag kveld, da rundt 30 biler fra klubben dro på en magisk kveldstur til Trollstigen i nydelig vær.

Fire fra styret i Porsche Club Norge avd. Sunnmøre klar for magisk tur i magiske biler. (F.v) Leder Ola Kibsgaard-Petersen, Kristian Myklebust, Henrik Kirkegaard og Kjetil Morken.

En etter en, alle med høy brooom-faktor, kommer de glidende inn på parkeringsplassen til Porsche Center Ålesund i Puskhola.

Alle er de like velholdt og polerte, nye som gamle.

De skal på en av klubbens mange klubbturer, denne gangen skal de ”ri inn i solnedgangen” til et av landets mest populære destinasjoner, Trollstigen.

-Vi bruker å dra på turer. Noen ganger også med overnatting. Vi har blant annet vært på overnattingstur til Geiranger. Om to uker går turen til Høvringen sammen med klubben i Kristiansund, sier Ola Kibsgaard-Petersen, leder for Porsche Club Norge avd. Sunnmøre.

130 personer har de på lista over lidenskapelige Porsche-elskere. 48 biler og eiere er aktive medlemmer i klubben som favner om hele Sunnmøre. For her er det snakk om en svært aktiv klubb.

(Fortsetter under).

Spesielt skue opp Trollstigen. Vi formelig hører lyden mellom fjellene. Foto: Danijel Sporin

-Vi har møter hver fjortende dag, og det er møter som er åpne for alle. En trenger ikke eie en Porsche. For det dreier seg jo om lidenskap til bilen, sier han.

Styremedlem i klubben, Kristian Myklebust er klar på at arbeidsplassen hans, Porsche Center Ålesund har mye å si for de som har sin store lidenskap i bilmerket.

-Utvilsomt. Senteret åpnet i mars 2017 og klubben i januar 2018. Å ha et en bilsenter som forhandler Porsche har stor betydning for entusiasmen rundt bilmerket her i regionen vår.

-Er dette en klubb for de rike og bemidlede?

-Nei, slett ikke. Selv om Porsche er et forholdsvis kostbart bilmerke så er dette en klubb for alle. Vi har medlemmer i alle samfunnslag. En kan ha en ny bil, en eldre veteran, eller ingen i det hele tatt for å bli med i klubben, sier Kibsgaard-Petersen, som trekker fram holdbarheten til bilmerket som svært spesielt.

(Fortsetter under).

Vakre bilder i vakre omgivelser på toppen av Trollstigen. Foto: Danijel Sporin

-Det er jo et fantastisk produkt. Eldre Porscher er svært ofte neste som da de var nye. De er utrolig holdbare og av god kvalitet, sier han.

Stunden er kommet. Lederen er spent på hvor mange som kommer.

-Like spennende hver gang. Men vi bruker å være en bra gjeng, og nå rundt tretti biler.

-Blir det en vei og stopp på toppen?

-Ikke godt å si. Vi har en ledebil fremst, og det kan være at det blir flere stopp, sier han.

Den lille armadaen med sportsbiler setter seg i bevegelse med kurs for Trollstigen.

Rapporten til Bypatrioten på SMS senere på kvelden er ikke til å ta feil av.

”Turen ble helt fantastisk, rett og slett. Hilsen Kristian”.