Luftig tomtevisning-Det er lenge siden jeg har sett noen bruke lift på tomtevisning, men det gjør vi i morgen. Vi må vise at vi mener det når vi sier at her får du panoramautsikt, sier hun om utsikten fra etasjene i det som blir et sju etasjers leilighetskompleks på Borgundvegen.

Kunne du tenke deg å bo sentrumsnært i Ålesund?

De har så langt solgt godt og har rundet halvvegs til 60% som de trenger for å sette spaden i jorden.

-Målet er at prosjektet skal stå ferdig ved årsskiftet 2019/2020. Alt av formaliteter er på plass og vi har brukt mye tid på å skape et prosjekt som legger tilrette for det markedet etterspør, forteller Langeland og viser til leiligheter i ulike størrelser og prisklasser.

-De minste gikk først. Dette er praktiske ett-roms leiligheter tilpasset studenter og kanskje enslige eller yngre par, som vil inn på boligmarkedet.  Vi gikk mange runder med plantegningen for å utnytte arealet på en effektiv måte. Så har vi også hatt fokus på at mange grupper skal trives sammen. Derfor har vi også klart å lage en tilbaketrukket takterrasse som er fellesareal, forteller hun.

(Fortsetter under)

-Når vi sier panorama, så mener vi panorama, sier prosjektleder Inger Johanne Langeland i Borgundvegen Boligutvikling AS

Borgundvegen Boligutvikling AS kjøpte denne tomten for nærmere fem år siden etter at forrige selskap gikk konkurs, men det var først i fjor vår at de fikk fart på planene.

-Vi ønsket ikke å forhaste oss og har brukt tiden godt. Nå mener vi å ha lykkes med å skape et prosjekt som ligger fint i terrenget og passer til omgivelsene. Dette kommer jo inn i et allerede godt etablert boligområde på Borgundvegen og det var viktig å få til gode overganger mellom nytt og gammelt, forteller Langeland som legger til at de har valgt en løsning med parkering over to etasjer, før første leilighet kommer.

-Da har du gløtt og god utsikt fra alle leilighetene. Fra tredje etasje ser du fra Ørskog til Breisundet, og det er bare helt fenomenalt. Jeg tror de som kommer på visningen vil få seg en overraskelse, sier hun.

Er du en av de som kan tenke deg en luftetur for å se nærmere på prosjektet på lørdag kan du få mer informasjon her.