Til toppen

Luffen i 60

Luffen Valle har gjort mye forskjellig opp gjennom åra. Men musikken har stått aller mest sentralt. Og når han nå fyller 60 så inviterer han til konsert på Teaterfabrikken.

Luffen Valle er klar for en festaften på Teaterfabrikken torsdag.

Vi kunne ramsa opp i det vide og brede hva Luffen Valle har gjort de siste 60 åra.
Turner, omsorgsarbeider, søppeldunkrengjører, AaFK oppvarmer, assistentlærer og en rekke andre sysler.

Fyller 60

Men det mest sentrale nå er nettopp at han blir 60, og at musikken er det han har holdt på med aller lengst. Ja, det førte ham til og med til toppen av norsk rockehimmel da han sammen med det som senere ble gruppa Slyboy vant NM i rock.

Og nå blir det nemlig konsert, på dagen 60 år etter at han kom til verden, og dagen da Ålesund kan feire 175 år som by.

-Ja, vi feirer i lag. Vi har hatt 60 sammenfallende bursdager, sier Luffen, klar som bare det til torsdag 13.april, og konserten på Teaterfabrikken.

-Det blir en festivalkonsert med meg og bandet, samt en rekke gjesteartister som kommer for å bidra. Så dette blir kjekt, sier han.

Musikalsk reise

-Hva får publikum bli med på?
-Når det gjelder gjesteartistene så holder jeg korta tett, men det blir veldig bra. For min del blir det ei reise gjennom alt jeg har vært innom gjennom hele musikkarrieren min. Da snakker vi om låter som har fulgt meg helt siden 1971. Det blir en del egne låter og en del fra andre.

Luffen Valle har med seg et sammesatt band for anledningen, som består av Sigurd Fylling Kårstad på gitar, Freddy Strøm på trommer og Mathias Fischer Blichfeldt på bass.

-Queen?
-Kommer ikke utenom, vet du. Men det blir også Slade, Kiss, Gary Moore, Alice Cooper, Led Zeppelin, Deep Purple og flere andre kjente artister og band. Alle skal få, vet du, sier Luffen, som stiller med eget sammensatt band for anledningen, bestående av Sigurd Fylling Kårstad på gitar, Freddy Strøm på trommer og Mathias Fischer Blichfeldt på bass.

-Dørene åpnes 18.30, så går det slag i slag utover, sier Luffen Valle, som helt sikkert også vil synge sitt om AaFK kommende torsdag.