Loppemarked for mangfoldRosa, gul, blå og rød. Fargeblyantene farer over arket i full fart. For det må se fint ut når Jugendby barnehage inviterer til loppemarked og internasjonal kafe med kakesalg lørdag 25. mai.

Denne gjengen i Jugendby barnehage er klare for å tjene penger til en ballbinge, selv om veien dit er lang å gå.

De fargelegger tegninger av muffins. For det skal de bake og selge i kafeen som åpner klokken 10. Der skal det være noe alle liker. Og kanskje noen finner seg nye leker eller klær.

Jugendby barnehage arrangerer loppemarkedet i forbindelse med at de er med i et utviklingsprosjekt i regi av Nye Ålesund som heter «Opp og fram».

Alle barnehagene har valgt et tema. I Jugendby barnehage falt valget på mangfold.
– Fordi det er nettopp det vi har. Mangfold, sier styrer Yvonne Willmann.

– Vi har barn fra veldig mange forskjellige land. I det ene hjørnet står to barn og snakker fransk, mens i et annet hjørne snakkes det latvisk. Barna tenker ikke over om noen har hvitt hår eller brunt hår, forklarer hun.

(Fortsetter under...)

Alle jobber iherdig med fargelegging av sin muffins. Klipping, riving og bytting av farger må til.

– Loppemarkedet og den internasjonale kaféen skal være et lavpristilbud. Alle skal ha råd til å kjøpe seg ei pølse. Vi har vært så heldige at mange har sponset oss. Vi har fått pølser, vi har fått tallerken, bestikk og kakemiks, sier hun.

Selv om det ikke skal koste skjorta, så håper de fortsatt på å klare å tjene inn litt penger, for de har et helt klart mål.

– Vi ønsker oss en ballbinge. Barna er glade i å sparke ball og der er språk ingen hindring. Det er nok mange år til vi har klart å samle nok, men det er en begynnelse, forklarer Yvonne.

Mange av barna har levert inn lopper. De har også fått inn klær og leker fra andre enn de som går i barnehagen. Det eneste de ikke ønsker er store møbler, for det vet de ikke hvor de skal gjøre av.

(Fortsetter under...)

De fine muffinsene alle barna har tegnet blir nøye studert av alle. Det skal se skikkelig fint ut, noe barna sørger for.

– Jeg skal selge lekene mine, sier Felix. Han har levert inn leker han ikke bruker. Emma har også levert inn leker hun ikke bruker.
– Jeg har levert to babyer med klær, sier hun.

Det de ser er at arbeidet mot den store dagen har positiv innvirkning både på de ansatte, barna og foreldrene.

– Det skaper et godt miljø og samhold. Vi jobber nå med å lage plakater til loppemarkedet og alle er med. De koser seg i den grad de forstår hva som skal skje. Alle bidrar med litt og så håper vi loppemarkedet kan bli en fin sosial møteplass, sier Yvonne.

De tar imot lopper i barnehagen fram til loppemarkedet åpner.