Avslutter lokale koronapåbudÅlesund og Sula forlenger ikke den lokale forskrifta som blant annet påbyr munnbind der du ikke holder 1-metersregelen. Men i Ålesund vil skoler og barnehager fortsatt være på gult nivå en stund til.

Mandag 13. september fra 12-15 er det tilbud om drop in-vaksine for alle over 18 som ikke har fått 1. dose, eller har tatt dose 1 for mer enn fire uker siden.

Det betyr at kommunene går over til å følge nasjonale regler og råd etter midnatt den 13. september.

Fortsatt gult i skoler og barnehager
I Ålesund kommune har kriseledelsen bestemt at skoler og barnehager fortsetter på gult nivå fram til og med fredag 17. september.

- Det er fortsatt en del smitte knyttet til skoler og barnehager. Til vi har et godt system med test for karantene for flere, velger vi å holde skolene på gult nivå, sier kommuneoverlege Olav Mestad.

I Sula kommune er skoler og barnehager på grønt nivå.

(Saken fortsetter)

Oppfordrer til bruk av munnbind
Selv om forskriften med påbud om bruk av munnbind opphører, bør man fortsatt bruke munnbind når det ikke er mulig å holde en meters avstand, slik som i kollektivtrafikken.

I tillegg er det viktig at alle er flinke til å registrere seg når de besøker restauranter og utesteder, slik at smittesporingen blir lettere, skriver kommunen i en pressemelding.