Lindex satser stort i Ålesund sentrum-Det er stort for oss å være tilbake i byen. Vi har jo vært der tidligere, sier Bergerud som er etableringsansvarlig i Lindex Norge. Vi har fulgt godt med på Ålesund og har sett at der er spennende ting på gang i sentrum, sier han vel vitende om at de nå vil bidra med enda mer. 

 

Lindex satser med 1000 kvm stor motebutikk i Kremmergaarden Ålesund sentrum.

1000 kvm ut mot gateplan på Kremmergaarden. 

-Vi har jobbet tett sammen med Berit (Westad) siste året og synes at vi har fått til en veldig kul løsning som vi gleder oss til å åpne på vårparten. Det blir en kjempestor motebutikk med dame- og barneklær. I tillegg kommer der en egen butikk på 170 kvm med undertøy, og vi håper selvfølgelig at denne kombinasjonen vil trekke til seg og inspirere damer fra hele Sunnmøre, forteller han om etableringen som skjer helt bevisst i sentrum. 

-Det er noe i luften. Det er ikke lett å forklare nøyaktig hva som skjer, men vi ser at trendene peker mot bysentrum. Ikke bare i Ålesund, men også andre steder og det er veldig spennende, forklarer han.

Bypatrioten gjør et hopp i stolen. Dette er jo akkurat det vi jobber for, og mannen i andre enden en av de vi virkelig ønsker å nå ut til. De som skjønner at det er mulig, om man bare tenker nytt. 

-Vi har tilpasset konseptet for sentrum og vi håper det vil skille seg ut på en positiv måte, sier han og forteller om god synlighet på to sentrale hjørner av Kremmergaarden. 

(Fortsetter under)

Skisse fra Plot arkitekter viser hvordan det vil se ut inne i Kremmergaarden når Lindex åpner dørene våren 2018.

-Vi tenker det er viktig å være en del av miksen. Vi tror også det at publikum som ønsker noe mer drar til sentrum hvor de finner en variasjon av butikker, spisesteder og opplevelser. Vi trenger kjøpesentrene også, de er viktige for oss, men vi vil gjerne være med på utviklingen og bidra til at dynamikken i sentrum blir enda bedre. 

-Ser du at det dere gjør nå, spiller en avgjørende rolle for sentrum?

-Om ikke avgjørende, så ser vi at vi er en viktig brikke. At Lindex som er en så stor aktør i Norge gjør dette, vil også være synlig for andre og da går gjerne ryktene fort. Norge er ikke så stort, sier han med snert. 

Vi kan bare håpe, tenker Bypatrioten. At også flere av de store ser potensialet i å lage spennende konsepter. Midt i landets bysentrum.  

Huseier Berit Westad og senterleder Odd-Egil Igesund er svært fornøyd med å ha på plass langtidskontrakt med Linde som satser i "Nye Kremmergaarden".

Akkurat de vi ønsket oss! 

-Vi er svært fornøyde. Dette har vi jobbet lenge for, sier huseier Berit Westad. -Det er kjekt å være i mål og er superfornøyde med å få på plass en god løsning med Lindex. 

-Det at de satser med en så stor butikk på 1000 kvm,  viser at de har stor tro på både nye Kremmergaarden og Ålesund sentrum. Vi liker veldig godt konseptet som vil gjøre at fasaden vil være mer åpen og tilgjengelig for publikum, sier Westad. 

Hun og berømmer Lindex for at de tar et så stort areal når de først satser. 

-De har for det første signert ei langtidskontrakt, som er viktig for oss, men enda bedre er det faktum at de også ønsker å flytte inn og åpne butikken før resten av byggeprosjektet står ferdig. 

Det er selvfølgelig nærliggende å spørre Westad om hva som er neste trekk. 

-Vi jobber langsiktig for å få på plass de aktørene som vi ønsker oss, men skynder oss langsomt. Vi jobber med nok en stor aktør som vi håper vil komme på plass i kjelleren. Etter det er der bare noen små lokaler igjen. Nå gleder vi oss over denne nyheten og ser frem til våren 2018! 

Nye Kremmergaarden skal stå ferdig høsten 2018.

Skisse fra Plot arkitekter.