Lekeplass-løft for Ålesund kommuneSiden i oppstart i fjor har tretten kommunale skoler og barnehager i hele kommunen fått nye lekeplasser, og tre er under bygging. Vi fikk barna på Fagerlia barnehage til å vise oss den nye flotte lekeplassen.

Av Fridgeir Walderhaug

Leder Turid Stette (bak t.v) og fagarbeider ved Fagerlia barnehage, Berit Rye tester ut "sila" sammen med de seks friluftsbarna i barnehagen.

-Dette er et skikkelig løft, og noe vi begynte på i 2021. forteller Rebecka Flinck Nikolaisen, som er byggforvalter i Ålesund kommunale eigedom KF.

-Dette er tidsriktige lekeplasser som er både lyse og trivelige for barna. Og ikke minst trygge, forteller hun.

Vi kan vanskelig forestille oss en barnehage med bedre utsikt enn nettopp Fagerlia barnehage, helt øverst i Fagerlibakken.

Av barnehagens fire avdelinger er det seks barn i friluftsgruppa som vil vise oss den nye lekeplassen. Og det gjøres med stor glede og latter, fra stativ til stativ sammen med fagarbeider Berit Rye og daglig leder Turid Stette.

-Det ble skikkelig fint. Spesielt stolte er vi av veggen, der kunstneren, som for øvrig var rene magikeren, malte inn Holmbua, Moljefyret, redningsskøyta og fjella vi ser fra barnehagen, forteller Turid om den fargerike veggen i bakkant av lekeplassen, som ligger på oversiden av barnehagen.

(Fortsetter under).

Ei bikkedisse med plass til seks er lykken. Spesielt når Fantorangen ser på fra veggen bak.

-Vi har 72 barn, fordelt på fire avdelinger i barnehagen, og nå er vi alle veldig fornøyde, i tillegg til at vi er glade for at alt arbeidet er ferdig, sier hun.

-Det ble riktig fint, og vi har tre prosjekter som er under arbeid i tillegg til de elleve som nå er ferdigstilt, sier Rebecka Flinck Nikolaisen.

Her er skolene og barnehagene kommunen nå har ferdigstilte lekeplasser.

Lepsøy skole

Lepsøy barnehage

Haramsøy barnehage

Søvik barnehage

Søvik skole

Brattvåg ungdomsskole

Rabbevågen barnehage

Fagerlia barnehage

Åse skole

Flisnes skole

Storhaugen barnehage

Ratvikåsen barnehage

 

Disse tre er under arbeid;

Midtbyen barnehage

Ellingsøy barnehage

Lerstad barnehage

De seks barna i friluftsgruppa til Fagerlia barnehage har alle satt stempelet «Godkjent» på barnehagens nye lekeplass.

Rebecka Flinck byggforvalter i Ålesund kommunale eigedom KF (t.v) og leder ved Fagerlia barnehage, Truid Stette er svært fornøyd med resultatet.