Landsdekkende E-sport turnering i ÅlesundVi snakker om Norges aller første skoleturnering som fysisk samler deltakere fra hele landet. Som regel skjer dette kun online. I mars er det derimot klart for E-sport turnering, on-site, hos Akademiet i Moloveien og før den tid er det mye som skal på plass.

Interessen for E-sport vokser i et rasende tempo, og nå arrangeres den første skoleturneringen i Ålesund.

-Så langt er det 11 lag fra hele landet som har meldt seg på og der er trolig flere på vei, forteller lærer og koordinator ved Akademiet Ålesund Marius Heltne som understreker at dette ikke bare er en turnering, men også en gylden mulighet for elevene til ekstra læring.

-Vi er fire voksne i teamet, ellers er det elevene selv som skal stå for både planlegging og gjennomføring. Her er mange oppgaver som skal løses på veien frem mot turneringen som skjer 27-29. mars, sier han.

E-sport er i vinden og for de som tenker at dette dreier seg om late ungdommer som gjemmer seg bak en skjerm, så er det på tide å oppdatere harddisken.

-Dette er nå på vei til å bli en toppidrett. Samtidig ser vi også at næringslivet oppfordrer ungdom med denne type erfaring til å føre det opp på CV´en, sier Heltne og utdyper.

(Fortsetter under)

-De som behersker E-sport, behersker svært viktige elementer innenfor samarbeid og kommunikasjon, sier lærer ved Akademiet i Ålesund Marius Heltne.

-Dette er lagspill som krever mye av utøverne både sammen og alene. Det å være god i E-sport krever blant annet at du er god i kompleks kommunikasjon. En av flere erfaringer som er direkte overførbare til arbeidslivet. I tillegg kommer flere viktige stikkord som strategi, evne til å takle opp- og nedturer, og ikke minst samspill med andre, sier han.

Akademiet Ålesund tilbyr i dag i dag E-sport som eget fokusområde, og med denne turneringen håper de å kunne gi elevene enda bedre innsikt.

-Vi voksne skal i utgangspunktet bare legge rammene. Ellers er det elevene som skal styre showet og vi er allerede god i gang. Det er mye logistikk som skal på plass, men dette skal gå bra, sier han.

Hvert lag består av fem utøvere, så her skal man ikke bare arrangere turneringen med alt det innebærer av streaming og kiosk, men også være vertskap.

-Det blir rigget for overnatting både her på skolen og i samarbeid med Scandic Ålesund som er vår nærmeste nabo. Det blir garantert aktivitet natt og dag denne helgen. Det gleder vi oss til, sier han.

Akademiet i Ålesund har E-sport som eget fokusområde.

E-sport turneringen finner sted i Ålesund 27.-29. mars.