Kystverket markerer med åpen båtI år er norsk oljevern 50 år, noe som markeres hele 10 ulike steder langs kysten vår. Steder som alle har hatt større hendelser med oljevernaksjoner. I Ålesund inviterer Kystverket til åpen båt om bord Gamle Oksøy.

Natt til søndag 12. januar 1992 gikk det Panama-registrerte skipet Arisan på grunn utenfor Runde. Skipet var lastet med malm, og hadde 450 tonn tungolje og 70 tonn diesel om bord. (Kilde: Kystverket)

I år er det 30 år siden Arisan forliste her på Sunnmøre og derfor legges en av markeringene nettopp til Ålesund, forteller Lill Haugen i Kystverket.

Åpen båt

Kommende fredag 17. juni kl. 10.00-14.00 blir det åpen båt for publikum om bord museumsbåten Gamle Oksøy som startet seilasen i Horten 8. juni. Om bord finner du utstilling om norsk oljevern og publikum vil også få se ulike typer oljevernutstyr.

I tillegg blir det quiz med muligheter for å vinne premier, salg av kaker og kaffe.

(Fortsetter under).

 

Besøk Gamle Oksøy som ligger til kai i Ålesund sentrum fredag fra kl. 10.00-14.00

- Skolene i Ålesund er invitert, og vi håper på mange besøkende gjennom dagen. Om bord er det også et basseng der oljevernutstyr blir demonstrert med popcorn i mindre skala, forteller hun.

Etter Ålesund seiler Gamle Oksøy videre til Sandnessjøen, Sortland og Tromsø, før den legger til kai Honningsvåg, som er siste stopp.