Konsertstøtte til kor og korps fra Sparebanken MøreVåren er her, men grunnet pandemien sliter mange kor og korps med å få endene til å møtes. Det vil Sparebanken Møre bøte på ved å invitere alle fylkets kor og korps til å søke om konsertstøtte.

Banksjef Andreas Ulvestad (t.v) og rådgiver Elin Larsen Sæther besøkte Spjelkavik skolekorps på torsdagens marsjøving. De kommer garantert til å søke om konsertstøtte fra Sparebanken Møre.

-Kor og korps hører våren, og ikke minst mai til, sier banksjef i spjelkavikfilialen til Sparebanken Møre, Andreas Ulvestad.

Sammen med rådgiver Elin Larsen Sæther besøkte han marsjtreningen til Spjelkavik skolekorps for å informere om ordningen.

-Det er slik at mange av dem sliter med å få inn pengene de trenger til driften nå under pandemien. Derfor ønsker vi å bidra med å bøte på dette med denne støtten, og at publikum får høre korene og korpsene disse dagene, sier han.

Avtalen er enkel;

De korene og korpsene som søker og får konsertstøtte kan søke om støtte på to konserter à 15.000 kroner.

Det betyr at hver av dem i realiteten kan søke om hele 30.000 kroner.

(Fortsetter under).

Også alle fylkets kor kan søke om støtte. Her representert ved Ungdomskoret Respons.

Betingelsene er at konsertene er gratis, og at flest mulig, pandemien tatt i betraktning, får med seg konserten.

-Konsertene kan avholdes på en institusjon, ute i friluft, som ordinær konsert, eller en konsert som sendes ut på streaming, åpent for alle.

-Her dreier det seg om å spre glede med en vårdugnad vi gjerne er med på, sier Ulvestad.

Allerede denne uken sitter han og kollegaene hans klar for å behandle søknadene som kommer inn fra kor og korps. For fristen til å søke er kort.

-Ja, den er 22.april, så en må henge i å få inn en søknad.

Forklaringen på hva en må gjøre ligger på nettsiden vår, så det er bare å sette i gang, sier Andreas Ulvestad.

Her kan alle kor og korps klikke seg inn og søke på konsertstøtten.