Kokkekunst på fire hjul
Rampete Valldal-bær, skvetne Sunnmørsegg, Smøla-gulrot, kokkeluer, fisker, fjord og fjell. Klippfiskakademiets siste sprell vil vekke oppsikt fylket rundt. 

Skvetne egg og rampete jordbær. Dekoren på kokkebilen vil nok få frem smilet til mange mens de suser rundt på veiene i fylket.

Leken lokalmat
Det bør ikke være tvil om hvem som er i farta når folk ser Klippfiskakademiets nydekorerte kokkebil på tur langs veiene.

For bilen er både fargerik og inneholder tegninger av lokale råvarer, natur, kronglete veier og jammen er der ikke et og annet jugendhus også. 

Det er kunstfagstudenten Ann Helen Davik som er den som har designet dekoren på den nye bilen, etter å ha vunnet en konkurranse i regi av Klippfiskakademiet.


– Det er kjempestas at det var jeg som fikk oppdraget med å dekorere bilen, sier Davik mens hun peker og forteller om idéen bak.

– Målgruppen er fra 5 til 15 år, så det måtte jo være lekent og enkelt. Og bilen skal vekke oppsikt og kanskje frembringe et lite smil på den som ser den. Samtidig ville jeg understreke hva det handler om, nemlig lokal mat og kokker på hjul. Og da ble det slik som det ble. Jeg har en niåring som har vært med å godkjenne underveis, ler hun.

Men å tegne en tegning på ark eller lerret er noe ganske annet enn å dekorere en hel bil, så Davik fikk med seg dyktige webdesignere fra Hatlehol til å hjelpe med den tekniske utformingen. 

Ann Helen Davik (42) går andre året på Ålesunds kunstfagskole. Hun har løst oppdraget med å dekorere kokkebilen med glans.

Skvetne egg
Og det er ikke lite hun har fått plass til på Klippfiskakademiets varebil.

Rundt hele bilen er det tegnet en kronglete vei som skal symboliser hele fylket med fjord, fjell, fisker, gulrøtter fra Smøla, Sunnmørsegg og jordbær fra Valldal. Og en kokkehatt på hjul. Til og med taket er dekket, med en logo som er synlig fra lufta, eller et hengedekk på ei ferge.

For det er nettopp dét prosjektet dreier seg om.

Klippfiskakademiet har satt i gang et treårig prosjekt "Kokk på hjul" som har slått svært gått an over hele fylket. (saken fortsetter)


Lærer barn om lokal mat
Klippfiskakademiets kokker tar med seg et mobilt kjøkken, førsteklasses lokale råvarer og masse kunnskap ut til barnehager og skoler, setter seg i bilen og kjører rundt til de som vil ha besøk. Og det er ikke få: I fjor besøkte de samtlige kommuner i fylket og var innom 135 barnehager.


Det er fortsatt 1,5 år igjen av prosjektperioden og nå håper de at den vittige kokkebilen gir ekstra oppmerksomhet og føre til at enda flere barn og unge får kunnskap om lokal mat.

– Vi er strålende fornøyd med resultatet, sier Cecil Elisabeth Nerbø ved Klippfiskakademiet. Ann Helen har truffet perfekt med oppgaven vi ga, resultatet har blitt lekent, reint og gjenspeilet alt som ”Kokk på hjul” innebærer, sier hun.

Dette er den nye logoen til Kokk på hjul. K står for kunnskap, kultur og Klippfiskakademiet. Dette er taket på den nye bilen.

Jordbær i farta, kokkehatt på hjul, fisk, fjord og fjell. Den nye dekoren har det meste.

Skunststudent Ann Helen Davik(t.v.) og Klippfiskakademiets Cecil E. Nerbø viser stolt fram den nye bilen.

Gulrot eller hjulrot? Smøla-guroten er et naturlig valg når bilen skal dekoreres med lokale råvarer.

Ikke alle kunststudenter som får signere sin egen bil. Ann Helen Davik vant konkurransen om å få dekorere kokkebilen.

Bilen vil nok vekke oppsikt når den ruller langs veiene i fylket.