Kokkelauget inntar Fjellstua(Annonse) Fra «Fra hode til hale» har de navngitt helaftenen som arrangeres på Fjellstua 22. oktober, og Kokkelauget lover å utfordre både ganer og sinn denne kvelden.

Ann Helen Støbakk fra Fjellstua og Roy Vedlog i Kokkelauget gleder seg til festaftenen "Fra hode til hale".

– Ei artig utfordring som vi kanskje strakk lengre enn daglig leder Ann-Helen Støbakk hadde sett for seg da hun først tok kontakt, ler styreleder for Kokkelauget Roy Vedlog som lover en kulinarisk aften helt utenom det vanlige.

- Dette blir gøy. Svært gøy for oss som kokker og ikke minst veldig spennende for publikum, sier han om det som skal serveres denne kvelden.

Premissene ligger i navnet på arrangementet, og selv om her blir mye godt og tradisjonelt på buffeten legger han ikke skjul på at de har som intensjon om å utfordre spisegjestene til å både smake på og tenke nytt.

- Dette er kanskje ikke kvelden for deg som sverger til en ordinær biff med bernaise, om du først skal slå på stortromma, ler han, og forsikrer oss samtidig om at her blir flere sikre valg som passer de aller fleste.

 

Illustrasjonsbilde arkiv: Bypatrioten

- Det du sier er altså at her også blir spesialiteter for de med mer vågale sinn?

- Når vi sier at vi skal spise oss fra hode til hale så mener vi det, sier han og ber gjestene om å se opp for både lammeballer, kyllinghjerte og nyretapp.

- Du må gjerne presisere at det han nevner her er helt frivillig å smake på, skyter en lettere nervøs Støbakk inn. Hun kommer kanskje ikke til å stå først i køen på akkurat den enden.

- Jeg satser nok heller på alt det andre, sier hun og nevner blant annet flatbiff, svinenakke og svinekjake. Og selvfølgelig med mye god vin til, ler hun.

Stemningen rundt bordet på Fjellstua, der det hele planlegges, er hvertfall upåklagelig og vi lar oss lett rive med.

De diskuterer videre og det noteres. Hvite duker, blomster, overraskelser... Det skal ikke skal mangle noe denne kvelden.

- Når vi i Kokkelauget først får mulighet til å rykke inn på kjøkkenet, så gjør vi det skikkelig. Og diskusjonen er allerede godt i gang blant de over 60 kokkene som tilhører lauget, for dette engasjerer. Vi har også involvert leverandører og skjærelinjer rundt om for å se hva vi kan klare å fremskaffe av spennende spesialiteter. Her blir det råvarer med identitet over ei flat fjøl. Vi snakker om 15-20 retter og dessert, så ingen skal gå sultne herfra, sier Vedlog som håper på fullt hus denne kvelden.

- Det skal bli en minnerik kveld som gir oss masse å snakke om både underveis og i etterkant, sier Støbakk som gleder seg.

 

Ønsker du å melde deg på?

Da sender du en mail til annhelen@fjellstua.com.

Dørene åpner kl. 19.00 og pris pr. person er 895,-