Klart for gummifest i Brosundet– Det viktigste er ikke å vinne, men å holde seg flytende!
Fredag klokka 16 skal byens bedrifter forsøke å holde hodet over vannet når startskuddet går for Ålesunds aller første gummibåtfestival. Her kan du se hvem som skal delta, og du kan bestille billetter til Sommerfesten på kvelden. 

Fredag er dette plassen å være for de som liker våt moro. Brosundet er arena for Ålesunds første gummibåtfestival.

Førstkommende fredag klokka 16 går startskuddet for den aller første gummibåtfestivalen i Brosundet i Ålesund.

Byens bedrifter har funnet fram konkurranseinstinktet, anskaffet gummifartøy - og noen har til og med ligget i hardtrening før sjøslaget.

– Vi kan love at dette blir moro både for deltakerne og alle som kommer til Brosundet for å se på, sier Bypatriot Trine Klemetsen.

 

 

Ca. 150 personer fra 20 bedrifter er med i den uhøytidelige kapproingen i hjertet av Ålesund. Lagene stiller i heat på fire båter og de skal enkelt og greit komme seg fortest mulig fra A til B. Vinneren av hvert heat går rett til finalen.

 – Men det er vel så viktig å lage god stemning og style opp båten sin etter alle kunstens regler. Dette er en konkurranse der Best in show-prisen henger høyere enn førsteplassen. Vi vet at mange har vært kreative i utsmykningen og det skal bli spennende å se resultatet på fredag. Det viktigste er tross alt ikke å vinne, men å holde seg flytende, sier Klemetsen.

Slik gikk det da Klippfiskakademiet hadde første treningsøkt før gummibåtfestivalen. Sommerens våteste eventyr starter i Brosundet klokka 16 fredag 9. juni.

Det er likevel mye som tyder på at mange akter å gi full gass i Brosundet denne fredagen.

Klippfiskakademiets kokkelag har ligget i hardtrening i fjøra på Tueneset i en måned og begynner så smått til å få teknikken til å sitte. Også et av lagene fra Hjemmetjenesten i Ytre bydel har vært ute og testet gummibåtferdighetene. 

Den desidert største delegasjonen på gummibåtfestivalen, kommer fra Trollhaugen barnehage, der hele 37 ansatte er med.  (Se hvem som deltar lenger nede i artikkelen). 

Bypatriotene Pål Bakke(t.v) og Trine Klemetsen lager liv i sentrum når de samler byens bedrifter og virksomheter til kapproing i Brosundet - i gummibåt.

Konkurransen i Brosundet starter klokka 16. Etter finalen er over går turen videre til Sommerfest på Teaterfabrikken. Der blir det moro utover kvelden med det energiske partybandet Pineapple Express.

– Det er plass til mange på Teaterfabrikken, og vi åpner dørene klokka 20 for alle som har lyst å bli med på moroa, selv om de ikke har deltatt på festivalen, sier Klemetsen.

Her kan du kjøpe billetter til Sommerfesten med Pineapple Express på Teaterfabrikken.

PS. I skrivende stund er det meldt 16-17 grader og sol i Brosundet fredag ettermiddag, med andre ord perfekte forhold både til lands og til vanns.  

Her er lagene som stiller til start i Brosundet:

Ålesundsregionens havnevesen 1: HAVNEHAIENE

Ålesundsregionens havnevesen 2: CRUISESKIPET

DnB: Virre virre VIPPS

Trollhaugen barnehage 1

Trollhaugen barnehage 2

Trollhaugen barnehage 3

I&M: Kreativ

Ålesund Parkering: GAMMAL OG GOD

Sunnmøre Parkering: UNGDOMMEN

Klippfiskakademiet: A zé do Pipo

Norvest trafikkskole 1

Norvest trafikkskole 2

Hjemmetjenesten Hessa/Aspøy: RØKLA 1

Hjemmetjenesten Hessa/Aspøy 2: RØKLA 2

Tesla: AC/DC

Lykkehagen: LYKKETROLLA

Radisson Blu: BLU BARRACUDAS

B2B Arena: BÅTTOMS UP

Brooklyn 24/7 1. lag

Brooklyn 24/7 2. lag