Årets gøyeste sommerfestI juni blir det sjøslag i Brosundet.

Anders Bjørdal i Ålesundsregionesn havnevesen er klar til sjøslag. 9. juni braker det løs under Gummibåtfestivalen i Brosundet.

Hvordan blir det når byens bedrifter og virksomheter skal kjempe om heder og ære, midt i Brosundet i Ålesund?

– Vått og rått og veldig moro. Klart vi blir med!, sier havnekaptein Anders Bjørdal.

Bjørdal og resten av staben i Ålesundregionens havnevesen stiller eget lag, og har allerede utfordret Ålesund Brannvesen og Politiet til en fuktig duell når startskuddet går for Nordsida Gummibåtfestival som Bypatrioten arrangerer fredag 9. juni.

 

Førstemann til mølla
I disse dager blir bedrifter og virksomheter i Ålesundsområdet invitert til festivalen, og responsen har allerede vært merkbar.

– Vi har et tak på 300 personer, så det kan være lurt å være tidlig ute med påmeldingen. Vi har laget en dagsfestival som blir tidenes gøyeste sommerfest, sier Bypatriotens Trine Klemetsen.

Parade
Festivalen starter med opptog der deltagerne går i parade fra Dronning Sonjas plass til Apotekertorget. Konkurransen starter allerede i opptoget, for det er om å gjøre å være oppfinnsom og kreativ når man skal kjempe om tittelen ”Best in show”.

 Kamp
På Apotekertorget går to personer fra hvert lag opp i gummibåtene, mens resten av teamet heier. Så er det om å gjøre å komme seg raskest fra A til B når startskuddet går.

– Alt er lov under sjøslaget, bortsett fra skarpe gjenstander( f.eks. kniv og gaffel), minelegging, og påhengsmotor. Bare det å få to voksne personer opp i en gummibåt er utfordrende nok, så jeg tror lagene vil ha mer enn nok med å holde seg flytende, gliser Klemetsen.

Dessuten er lagene oppfordret til å pimpe opp gummibåtene slik at de vekker mest mulig oppmerksomhet underveis.

Fest på Fabrikken
Etter konkurransen fortsetter lagene til Moloveien og Teaterfabrikken, der det blir grilling, musikk og moro utover kvelden. Og selvfølgelig premieutdeling til vinnerne av sjøslaget og ”Best in show”.

– Vi oppfordrer flest mulig om å komme til Brosundet for å se på sjøslaget. Vi lover mye moro når bedriftene møtes til duell, sier Klemetsen.

Dersom din bedrift ønsker å være med eller ønsker mer informasjon kan du sende en e-post til post@bypatrioten.com