Til toppen

Klar for femte ”Bil & Motorshow”

(Annonsørinnhold): I helga samles bilfolket for femte gang i Sparebanken Møre Arena for å lage bilfest for publikum. Og det meldes om nye modeller, mye moro og flott å se på. Og joda, klart en kan prøvekjøre.

Hele Sparebanken Møre Arena skal fylles med biler, bilutstyr og motor denne helga.

Hele Sparebanken Møre Arena skal fylles med biler, bilutstyr og motor denne helga.

Hele hallen skal fylles med biler, utstyr og aktiviteter når utgave nummer fem av ”Bil & Motorshow” åpnes kommende fredag. Og de holder det gående hele helga.

-Vi gleder oss til å invitere potensielle kjøpere og skuelystne til en helg fylt av bilglede, forteller Jeanette Lorgen, markedsansvarlig i Sparebanken Møre Arena.

Hun sier ”Bil & Motorshow” er for alle.

-Ja, her skal det være noe for alle enhver, der blant annet tolv nybilforhandlere viser fram nyheter og de flotteste modellene. Og da snakker vi om elbiler med lang rekkevidde, det nyeste innen teknologi, og etterspurte mopedbiler.

Med et ustabilt vær er det en fordel å kunne ha alt under ett tak.

Markedsansvarlig Jeanette Lorgen (t.v) og prosjektleder Ellen Nerland håper mange tar turen til Sparebanken Møre Arena denne helgen. -Kom, se og spør, sier de.

Markedsansvarlig Jeanette Lorgen (t.v) og prosjektleder Ellen Nerland håper mange tar turen til Sparebanken Møre Arena denne helgen. -Kom, se og spør, sier de.

-For publikum er det en stor fordel at alt er samlet under ett tak. Her kan de som er på utkikk etter ny bil snakke med fagfolket, prøvesitte bilene og ta en nærmere titt på interiør og eksteriør, sier Jeanette.

-Bilkjøp er sjeldent spontankjøp?

-Nei. De fleste bilkjøp innebærer mange overveielser, og når mange utstillere og forhandlere er samlet er det fint å kunne gå rundt og se. Og så har en jo alltid spørsmål som dyktige bilselgere kan svare på, sier hun.

På årets ”Bil & Motorshow” meldes det om en rekke nyheter.

Blant annet skal Fremme ha lansering av Skoda Eyaq Coupé, Aaland Bil har
premiere på Citroën C5 X og Citroën C5 Aircross, begge plug-in hybrid. Motor Forum Ålesund har lansering på Renault Megane e-tech electric og Renault Kangoo «Open Sesame» E-Tech Electric, kåret til Årets Varebil 2022.

På "Bil & Motorshow" i Sparebanken Møre Arena møter du disse to herrene. Marius Nakken og "Autofil-Larssen" Jan Erik Larssen.

På “Bil & Motorshow” i Sparebanken Møre Arena møter du disse to herrene. Marius Nakken og “Autofil-Larssen” Jan Erik Larssen.

Også for de mange bilklubbene er ”Bil & Motorshow” en viktig arena, og publikum blir møtt av flotte utstillinger, fra blant annet Moldestuket som har satt sammen en fin utstilling av hobbybiler, samt racing- og klassiske biler.

Storfjordens Automobilklubb er på plass med amerikanske biler fra 20- og 30-tallet.

I hallen finner publikum også BMW Car Club Norway, Norsk Jaguarklubb og Norsk Veteran Motorsykkel Club.

”Bil & Motorshow” byr også på mange aktiviteter, blant annet radiostyrt motorsport i regi av Gropa Racing, som nettopp har fått et eget anlegg på Hildre der store og små kan kjøre radiostyrte biler.

-Vi kan også nevne racingsimulator med Marius Nakken, prøvekjøring av Polestar, finale i jakten på bilnøkkelen i regi av Radio Ålesund, bråbrems og Veltepetter med NAF, forteller Jeanette Lorgen, som knaller til med en av landets mest kjente latter.

-Ja, vi får besøk av Jan Erik Larssen, mest kjent som ”Autofil-Larssen” eller ”Broom-Larssen”.

Og her snakker vi om en genuin lidenskap for bil og alt som «Broommer».

Han blir å finne på standene der han selvfølgelig vil prate bil og motor, og ikke minst komme med gode tips for bilkjøpere.

Hva er mer vakkert enn en polert detaljrik veteranbil?

Hva er mer vakkert enn en polert detaljrik veteranbil?

Amerikanske biler er lidenskap for mange. Og under "Bil & Motorshow" i helga får du en god dose av slaget.

Amerikanske biler er lidenskap for mange. Og under “Bil & Motorshow” i helga får du en god dose av slaget.