Kjøp kaffe med mening!Kirkens Bymisjon i Ålesund sørger for kvalitetskaffe som går under navnet ”BØNNER”. Og her snakker vi om et ”Kinderegg” som gir tre flotte fordeler i ett og samme produkt.

Marie er i arbeidstrening under Kirkens Bymisjon sitt arbeidstreningsprogram "I jobb". Her pakker hun kaffen "BØNNER" sammen med virksomhetsleder Carolin Urke.

For det første snakker vi om en kvalitetskaffe som gir en herlig smak. Deretter støtter kjøperne av kaffen Kirkens Bymisjon sitt viktige arbeid, og en gir verdifull arbeidstrening til unge mennesker.

-Det stemmer. Det er snakk om arbeidstrening for unge mennesker som av en eller annen grunn har havnet utenfor det ordinære arbeidslivet eller skole. Ofte handler det om helse, forteller Carolin Urke som er virksomhetsleder i det Kirkens Bymisjon kaller ”I jobb”.

Sammen med Marie, som går i arbeidstrening, sørger hun for at kvalitetsbrente bønner fra Jacu blir malt riktig, pakket ned i forskjellige emballasjer som bokser, poser eller gavepakninger, før de får på labels med merkenavnet ”BØNNER” og kan bestilles på nettstiden bonnerkaffe.no.

-Vi skal være et springbrett videre ut i arbeidslivet eller skole for de som går på arbeidstrening her.

-Hva vektlegger dere?

-Det er snakk om å opprette rutiner, blant annet på når og hvor lenge en klarer å jobbe. Det kan være brukere som sliter med psykisk helse blant annet og da må slike ting kartlegges, noe vi gjør i arbeidstreningen.

Kartlegge interesse og det å få ha et arbeidsfellesskap er også viktig, sier Carolin.

(Fortsetter under).

Kaffemerket "BØNNER" kommer i flere varianter, og er alle brent av kaffebrenneriet Jacu her i byen, før Kirkens Bymisjon maler, pakker og setter label på kvalitetskaffen.

Med unge mennesker mener Kirkens Bymisjon personer som er fra 18. år til 30. Mennesker som har mange år igjen i arbeidsliv eller skole.

De som henvises hit blir det av enten NAV, skoler eller Psykisk Helse.

-Hvor mange kan dere ta inn på arbeidstrening?

-Det beror helt av etterspørselen etter kaffen vår.

-De som kjøper kaffen. Hvem er det?

-Det kan være forskjellige. Vi har hatt en del egne stands for eksempel til jul da vi solgte julekaffe i gavepakker.

Jeg reiser også litt rundt på bedrifter. De kan abonnere på kaffe de forbruker på jobben, eller når de skal gi gaver til kunder eller ansatte.

-Det fine er jo at vi har en god avtale med kaffebrenneriet Jacu her i byen. De kjøper inn og brenner etisk produsert kaffe, som vi formidler videre. Dette gjør at alt som kommer inn går tilbake til Kirkens Bymisjon sitt arbeid. Håpet er at ”I jobb” skal kunne drifte seg selv.

-Og det kan folk bidra med ved å kjøpe ”BØNNER”?

-Ja. Og dette er absolutt fersk kvalitetskaffe en  kan kjøpe på nettet, eller ved å besøke oss i Bymisjonssenteret i Parkgata 9, sier Carolin Urke.