Kjærlighetsdrama, vikingmusikal og spelmagi ved Stadhavet(Annonsørinnhold) Herøyspelet «Kongens Ring» feirer 30-årsjubileum - en voksen jubilant som byr på en hel pakke av opplevelser.

Møre-Karl er en sentral skikkelse i Herøyspelet som i år spilles 2. og 3. juli.

Til helga. 2. og 3. juli, skal vikingrebellen Møre-Karl og svigermors drøm, Ingolf, kjempe om hovdingdattera Unn. Og rundt selve spelet får du vikingleik for hele familien og idyllisk utekafe i 1800-tallstunet på Herøy gard.

Spelet «Kongens Ring» er en fortelling om valget mellom å følge hjertet, eller å følge samfunnet sine forventninger. I tillegg kommer både Hellig-Olav og ei trollkjerring inn i bildet, så kampen står også om man skal hevne eller tilgi.

Alt spilles frem med fargesterke kostymer med det store Stadhavet som bakteppe og Vårherre som lysmester. Og hele veien følges du av musikken fra orkester med sytten musikere og stort kor.

 

En totalopplevelse
Styreleder Linn Therese Sævik sier spelet er en totalopplevelse som både får de minste barna til å sitte med store øyne og de godt voksne med tårevåte øyne.

- Men hele turen på Herøy er også en opplevelse. Og kom gjerne med gratis båtskyss fra Mjølstadneset, for å virkelig kjenne på følelsen av å komme til ei øy.

Store og små skuespillere er på rollelisten under Herøyspelet 2. og 3. juli.

Sving sverdet og entre slåss-stokken
Sævik forteller om vikingleir med aktiviteter for store og små før og etter forestillingene. Her får du prøve å selv svinge sverdet og ta på brynje, skyte med pil og bue, entre slåss-stokken og flere andre aktiviteter.

Blir du sulten serveres det rømmegraut og burgere, vafler og sveler, pølser og is i det idylliske 1800-tallstunet på Herøy Kystmuseum.

- Og kommer du på søndag, kan du også være med på en kulturhistorisk vandring som tar deg gjennom øya Herøys tusenårige historie fra havn for vikingkonger, til kirkested, handelssted – og sted for henrettelser. Da kan du også få se graven «Anna med barnet» som skal være gravstedet til Anna som fødte et barn etter hun ble gravlagt.

Søndag er det dessuten samling i Indre Herøy kyrkje før det blir mini-pilegrimsseilas til Herøy og utegudstjeneste på stedet som hadde kirke allerede på 1100-tallet.

Sommerens høydepunkt
Lørdag kveld er det «Kongens hagefest» i bakhagen på Herøy gard med gourmetgrill, levende musikk og lyslenker i trærne.

- Dette er sommerens høydepunkt når det gjelder vennefest med museet som en fantastisk ramme.

Det er i år 30 år siden Herøyspelet ble vist for første gang, og jubileet vil også vise igjen i spelhelga.

Praktisk informasjon og billetter finner du her: www.heroyspelet.no

Etter forestillingen kan store og små bli med på vikingleir og andre aktiviteter.

Møre-Karl med Kongens ring.

Lørdag kveld er det hagefest med mat, levende musikk og god stemning.

Tett på: I Herøyspelet får publikum et nærmøte med vikingene.

Store og små skuespillere er på rollelisten under Herøyspelet.

Stadhavet er kulisser og Våreherre er lysmester under Herøyspelet.

Lørdag kveld er det hagefest med mat, levende musikk og god stemning.

Fargesterke kostymer og spennende innhold når årets Herøyspel arrangeres 2. og 3. juli.