Kaffeturisme i ÅlesundI år som i fjor holder Jacu åpent mandag til fredag fra klokken 10 til 15 hele sommeren.

Live Marie Hanken ser fram til å jobbe på Jacu i sommer. 16-åringen har lært seg maskinene og gleder seg til å servere kaffe til kundene.

– Det er så mange turister som tusler forbi og vil inn for å se på kaffebrenning og få sette seg ned med en kaffekopp. Det gikk så fint i fjor at vi har valgt å gjøre det igjen i år, sier daglig leder Anne Birte Bjørndalen Hanken.

I fjor så datteren Live Marie etter sommerjobb. Hun synes da det virket spennede å få jobbe på Jacu, det moren er daglig leder og faren Oliver brenner kaffen.

– Det var jeg som holdt åpent i fjor og det er jeg som skal gjøre det i år også. Det ble en bratt læringskurve. Jeg ble fort flinkere med kaffemaskinen. Det var veldig gøy i fjor og jeg er veldig glad for å gjøre det igjen i år, sier hun.

– Jeg så i fjor at folk satte pris på at vi holdt åpent. Og så synes jeg det er fint å få gå litt i mine foreldres fotspor, sier den unge jenta.

(Fortsetter under...)

Anette Baggetorp fra Oslo, Debora Kalbermatten fra Sveits, Eldrid Kristoffersen fra Stranda og Bjørn Kalbermatten fra Sveits synes kaffen på Jacu er verdt å reise fra Stranda for å drikke.

Anne Birte synes også det er så fint å se at Ålesund har så mange gode kaffesteder, og sender gledelig sine besøkende videre til andre plasser.

– Jeg digger at Ålesund har blitt et virkelig bra kaffested. Det er så mange fine plasser som serverer god kaffe. Slik det er nå tenker jeg folk godt kan ta turen hit for en kaffeweekend. Veldig mange legger opp ferien sin etter kaffeplasser, og det er så kult at vi kan ta imot kaffeturismen til så mange gode plasser i byen vår, sier hun.

Eldrid Kristoffersen fra Stranda er en av dem som setter pris på utvidet åpningstid på Jacu i sommer.

– Personlig synes jeg dette er den beste kaffeplassen. Jeg bruker kaffen fra Jacu hjemme og så synes jeg folkene her gjør en god jobb, sier hun.

(Fortsetter under...)

Det er god plass til å sitte for å ta seg en kaffekopp. Jacu ønsker også å på en måte vær mer som et slags "museum" der folk kan se på bryggingen.

Hun hadde med seg to besøkende fra Sveits og ei venninne fra Oslo. De har reist fra Stranda, for Eldrid synes Ålesund er en vakker by som bør vises fram.

Vi har vært her før en gang. Det er fire år siden. Vi hadde veldig lyst å komme tilbake, sier Debora og Bjørn Kalbermatten, paret fra Sveits.

Og så har Eldrid jobbet for Sveriges beste barista, som ble kåret i 2011. Så vi stoler på hennes bedømmelse når det kommer til kaffe, sier Anette Baggetorp fra Oslo