Julen med Terje SporsemHan spiller for fulle hus i hele landet og har tydelig truffet en nerve med showet "Religion". Men hvilket forhold har standup komiker og bygutt Terje Sporsem selv til jul? 

Terje Sporsem imponerer med showet "Religion", men hvilket forhold har han selv til julehøytiden?

Navn: Terje Sporsem
Alder: 41
Sivilstatus: gift
Aktuell med: showet "Religion"

-Hva må du ha eller gjøre for å komme i julestemning? 

-Når pinnekjøttet settes på og den første lukten begynner å bre seg i huset… DA er det jul!!!

-Hva er din viktigste tradisjon?

-Gommegraut. En søt grøt med rosiner som vi bruker som pålegg på skiva. Det er en romsdalsk tradisjon som foreldrene mine har tatt med. Det høres veldig rart ut, men er supergodt.

-Hva spiser du i julen? 

-Jeg er pinnekjøttelsker, men kona er mer i retning svineribbe, så hos oss er det begge deler. I tillegg til svinemør, kålrabistappe, poteter, rød- og surkål og hele den pakka der. 

-Ekte eller falskt tre og hvorfor?

-Det er ekte. Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor, men det er visst litt koseligere med lukten, sevjen, barnålene som må støvsuges og de enorme mengdene med insekter som følger med et tre. . Hele konseptet med å kutte ned et tre, ta det inn i stuen, pynte det og gå rundt det mens man synger sanger er veldig rart. 

-Hva er ditt beste juleminne fra du var liten?

-Den julaften da jeg avslørte at pappa var julenissen. Jeg er veldig glad i ha rett, så det var en slags seier. 

(Fortsetter under)

 

Terje Sporsem på hjemmebane med showet "Religion". Her fra Terminalen Byscene i Ålesund

-Hva gjør du helst når du har fri?

-Minst mulig. Kan jeg ligge i sofaen og se action- og eventyrfilmer som ikke gir meg noe som helst intellektuell stimulans utenom å underholde meg, så gjør jeg det

-Beste julelåt og hvorfor?

-Det er mange fine, men jeg er svak for den der "Chestnuts roasting on an open fire"-låta.

-Du våkner og årets første snø laver ned. Hva er din første reaksjon a) Jippi frem med ski og akebrett b) Ingen skam p snu...

-Da snøen lavet ned for første gang i år så satt jeg og jobbet på kjøkkenet med en kopp kaffe og stearinlys rundt meg. Da fikk jeg så mye julestemning at jeg begynte å gråte litt. Det er ikke bra. Men det er koselig å være ute og lage snømann med barna, bli kald og litt våt. Men det fineste da er å komme inn igjen i varmen, ta med en kopp varmt og drikke, finne frem litt snacks, sette seg under et pledd og begynne se på en film som ikke gir meg noe som helst intellektuell stimulans utenom å underholde meg.

-Hvor feirer du jul i år og hvem er du sammen med? 

-I år blir vi for første gang bare kona og de to yngste barna. Resten av ungene og barnebarn kommer i romjula. Vi har nesten alltid masse folk hos oss på julaften, så i år blir det ganske avslappet.

-Årets høydepunkt og hvorfor?

-Det må være årets første slalåmtur. Bra bakke med lett pudder, gode ski og det å bare flyte nedover bakken er en helt herlig frihetsfølelse.


- Har du lyst å sende en julehilsen til noen du synes fortjener en ekstra oppmerksomhet? 

- Det er mange fantastiske mennesker som bruker julen sin til å jobbe frivillig for å gjøre julen bedre for andre. Jeg blir alltid glad og imponert av å høre om alle de som stiller opp for folk som ikke har det like bra. De som gjør dette fortjener all ære og jeg ønsker at de får en herlig høytid og et veldig godt nytt år!

Bypatrioten ønsker Terje med familie ei riktig god og fredlig jul!