Juleinnspurt for Ålesund StorsenterAktivitetsnivået er skyhøyt for senterleder Therese Kolvik Habostad og alle ansatte på Ålesund Storsenter de siste dagen før jul, med nattåpning på torsdag. Like vel fikk vi henge med senterlederen på senterrunde.

(Tekst og foto: Fridgeir Walderhaug og Kristin Støylen (Toppbilde)

Senterleder på Ålesund Storsenter, Therese Kolvik Habostad mener det forlanges mer av butikkene i bysentrum. Det være seg innpakking, kundebehandling og produktkunnskap. En pakkedisk er uansett god å ha ute i fellesarealet.

Det er tirsdag ettermiddag, og Ålesund Storsenter har godt besøk av handlende i senteret. Og selv om atmosfæren er rolig blant de handlende så er det en travel tid for de som jobber på senteret.

Ikke minst for senterleder Therese Kolvik Habostad, som i tillegg venter sitt tredje barn like over nyttår. Akkurat det ser ikke ut til å affisere henne nevneverdig, tvert imot.

Therese tar rundene sine i senteret med et alltid tilstedeværende smil, der hun plukker opp et rusk, slår av en prat med betjeningene i butikker og kafeer, eller snakker i telefonen med folk som gjerne vil ha en ”bit” av henne i førjulsstria.

Og akkurat der er jo ikke vi i Bypatrioten hakket bedre. For vi inviterte oss selv til å være flue på veggen midt opp i ballongblåsing og senterrunde. Og klart Therese sa ja.

-Å, jeg er veldig heldig som har en gjeng bak meg som trår til og tar alle slags oppgaver på strak hånd, så den ballongblåsinga er de godt i gang med.

-De er rimelig svimle nå da?

-Neida, jeg ordna pumper til dem kan du skjønne, sier Therese, der vi er på vei tilbake til kontoret i fjerde etasje på Storsenteret etter ei runde blant handlende og ekspederende mennesker.

-Pakkedisk må vi ha. Så det er på plass. Men her, i motsetning til mange andre steder så pakker betjeningen inn gaver for folk. Det er ikke alle plasser en tar seg tid til det. Men å ha en pakkedisk der kundene kan gjøre det selv er viktig.

-Krever kundene det fortsatt?

-Nja. Nei, ikke nødvendigvis det, men mange ønsker det. Og så tror jeg det er slik at av en eller annen grunn forventer kundene mer av butikkene i byen. Det forventes mer av service, produktkunnskap, og slikt som å pakke inn gaver, sier hun.

(Fortsetter under).

Det er mange som vil ha en "bit" av senterlederen i julestria. Men heldigvis tok hun seg tid til Bypatrioten når vi ville være med på jobb. Her ved inngangen til Cubus og den nye Green Garden, der en møtes nettopp av grønne planter. -De er ekte, og de har et sirlig vanningssystem, forteller hun. Innenfor er en oase for de som vil slappe av i rolige omgivelser.

Vi møter en grønn vegg i enden av gangen der vi vandrer rundt. En ny tilvekst som er litt spesiell.

-Dette er faktisk ekte planter som har et sirlig vanningssystem. Og det er senterinngangen til den nye ”Green garden” til hotellet. Vi stikker inn og tar en titt, sier hun. Og vipps så er vi inne i en flott restaurant der det serveres innbydende tapas i et like innbydende miljø.

-Og se bare på uteområdet, sier Therese.

Det er jul, en viktig del av året for alle som driver med handel. Men tallene har ikke vært like gode.

-Nei, men det ser vi over alt. Handelen på landsbasis går ned.

-Og dere får litt ekstra motbakke grunnet et helt nytt senter innafor?

-Jo, litt merker vi jo det nye senteret til Amfi, men da er det kun en ting å gjøre for oss, å bli bedre på det vi er gode på. Gi det lille ekstra som for eksempel gavepakking, service, leikerom for barn, å se kundene.

Og jeg ser jo at også butikkene spiller på det de er gode på.

Det er travle dager for dem, men jeg ser jo at de trives med det, sier Therese, vel vitende om at det motsatte ville vært krise i julestria.

-Ja, det skal jo være litt liv og røre. Det er ikke moro å jobbe i butikk når det er aldeles rolig.

Også Ålesund Storsenter har nyheter og nyåpninger. Nevnte Green Garden er en av dem. Butikken OBject dameklær er en, og Farmor Ingvarda som har slått sammen to butikker.

-Ja, det skjer jo ting her hos oss også. Og nå er det nattåpent senter på torsdag vi jobber fram mot, og siste helga før jul der vi også har søndagsåpent.

Torsdag blir det liv og røre med blant annet Radio Ålesund som skal ha live-sending fra senteret der en kan vinne flotte premier, vi kjører fantastiske tilbud rundt om i senteret, og serverer både gløgg og pepperkaker til kundene. For å nevne noe.

-Og ballonger?

-Ja ballonger selvfølgelig. I tillegg har vi laget ferdig giveaways som vi skal dele ut. Nei dette må bare bli bra det.

(Fortsetter under).

-Heldigvis har jeg et supert team med meg. Nå har de styra på og blåst opp ballonger til torsdagens nattåpent, forteller Therese, og så klart. Også en senterleder i julestria må kunne ha det gøy med ballonger.

-Men jobben din. Du er alt fra rydder til sjef?

-Det er jo så absolutt en allsidig jobb. Men jo, litt slik. Jeg skal ta vare på 40 leietagere, være litt diplomat, ha et overblikk, planlegge aktiviteter, markedsføre og som nevnt, plukke rusk når jeg ser det. En allsidig jobb som er veldig trivelig. Ikke minst fordi jeg har med meg et så godt team.

-Men hva med Therese Kolvik Habostad og jul?

-Jeg elsker jul. Er skikkelig julete. Julestresset klarer ikke å knekke julestemningen hos meg. Og så er jeg av den typen som begynner tidlig.

-Så du har full julekontroll?

-Ja. Jeg vet jo hva jobben min betyr av aktivitet når det nærmer seg jul, så da er det godt å komme tidlig i gang.

-Men nå skal vi inn i ”bulkedagene”. De dagene da folk bulker bilene sine mest. Har du et godt råd?

-For de som er redd for det så kan jeg jo anbefale Aksla Parkering. Der er det jo ”søylefri” parkering og høyt under taket. Det skulle redusere sjansen for å bulke litt i alle fall.

Ellers så har vi jo parkering her på senteret. Og det fine er jo at det er gratis parkering både lørdag og søndag i parkeringshusene, forteller hun.

Runden med senterlederen er ferdig.

På senterkontoret ligger ballonger i svart og gullfarge på gulvet, og en senterleder må også kunne leike litt med ballongene, før de skal ut og pryde senteret til nattåpent på torsdag.

Ålesund Storsenter er et spennende senter, bestående av flere sammenbygde gamle jugendhus. Det gjør også sitt til at kriker og kroker, etasjer og ganger gjør det ekstra spennende å handle der. Rulletrapper er heldigvis aldri langt unna.

Leikerom for de minste i store lyse lokaler, og masse fristende å ha det moro med.