75 x hurra for StandalrennetDet er landets lengstlevende fjellskirenn og skiglade ålesundere elsker det. 29. april arrangeres Standalrennet for 75. gang. 

Tradisjonsrikt
Det skal rennes på ski og det skal jubiléres og premiéres når Aalesunds Skiklub arrangerer det populære Standalrennet lørdag 29. april.

For mange ålesundere og sunnmøringer er det årlige rennet vårens vakreste eventyr. I år blir det ekstra spesielt siden det er 75. gang fjellskirennet går av stabelen.

Standalrennet er landets lengstlevende fjellskirenn. Og det hele foregår selvsagt i indrefiléten av norsk natur.

Bratt og heftig
Selve løypa går fra Fingerskaret til Standalhytta, med en høydeforskjell på 700 meter. 

Det er ikke fritt for at det ligger mye prestisje i å komme seg raskest ned over mållinja like ved Standalhytta. Det skal konkurreres i fire ulike klasser. 
Men arrangørene vil også legge til rette for de som ønsker en spektakulær opplevelse, og ikke bare kjempe om beste tider og premier. 

– Vi håper på god deltagelse i jubiléumsrennet, og at skientusiaster fra hele regionen kommer til Standalhytta denne helgen. For de fleste blir det vel sesongavslutning også. sier leder i Aalesunds Skiklub, Erik Lunde.

Løypedugnad
Siden det er såpass sent på året følger arrangørene værmeldingen nøye og innrømmer at snøforholdene kan bli en utfordring. Men ved hjelp av iherdig dugnadsinnsats vil de gjøre sitt ytterste for at de mest utratte områdene, særlig i målområdet vil være snølagt. 

Tradisjonen tro avlsuttes rennet med et aldri så lite afterski-party på Standalhytta, der det også blir premieutdeling og løpermiddag. 

Hvis denne opplevelsen høres fristende ut og du har lyst å utfordre deg selv, eller bare ha nyte en til de vakre Sunnmørsalpene, så kan du melde deg på her (ekstern lenke). 

Ikke anledning til å være med? Her kan du se hvordan det er å renne ned fra Fingerskaret til Standalhytta.